Açıklama
Özellikler
Bor eksikliğini gidermek için kullanılan yüksek çözünürlükte Bor solüsyonudur.
Kullanım Şekli
Tüm ürünlerde genel olarak uygulanacak doz dekara 100 ml – 300 ml’dir. Kullanmadan önce ambalajı iyice çalkalayınız. 2/3’ü su dolu tanka önerilen dozda Supa Bor konur, karıştırma devam ederken eksik su tamamlanır. Kurak, yüksek nem, don, yağmur gibi koşullarda uygulamadan kaçınınız. Çilek, Hububat, Kabak ve Fasülye Bor’a karşı hassas olup bir sezonda birden fazla uygulama yapılmamalıdır.
Serada Kullanım: Dekara 200 ml dozda kullanılır. Uygulama zamanı için tabloda belirtilen genel tavsiyelere uyulur.
Detaylı Tablo Bilgisi
Ürün Adı | Bitki Adı | Tavsiyeler |
---|---|---|
Supa Bor® | Zeytin | Dekara 200-300 ml dozda, çiçeklenme öncesinde uygulanan ilk ilaçlamada önerilen dozda ilaca karıştırılarak, yapraklara püskürtülür. Çiçeklenme sonrası bir uygulama yapılmalıdır. |
Supa Bor® | Tütün | Dekara 100 ml dozda, tarla dönemi başlangıcından itibaren 15 gün arayla 2 kere uygulanır. |
Supa Bor® | Şekerpancarı | Dekara 300 ml dozda, bitkilerin 4-6 yapraklı döneminde kullanılır. Gerekirse 10-14 gün arayla tekrarlanır. |
Supa Bor® | Şeftali | Dekara 100-200 ml dozda, çiçeklenme öncesi gözler uyanırken ve pembe göz döneminde ayrıca hasat sonrasında yapraklar dökülmeden kullanılır. |
Supa Bor® | Şalgam | Dekara 300 ml dozda, bitkilerin 4-6 yapraklı döneminde kullanılır. Gerekirse 10-14 gün arayla tekrarlanır. |
Supa Bor® | Şalgam | Dekara 200 ml dozda, bitkiler 10-15 cm boya erişince kullanılır. Gerekirse 10-14 gün arayla tekrarlanır. |
Supa Bor® | Soğan | Dekara 100 ml dozda püskürtmeye elverişli yeterli yaprak yüzeyi oluştuğunda kullanılır. 10-14 gün sonra gerekirse tekrarlanır. |
Supa Bor® | Sert Çekirdekliler | Dekara 100-200 ml dozda, çiçeklenme öncesi gözler uyanırken ve pembe göz döneminde ayrıca hasat sonrasında yapraklar dökülmeden kullanılır. SERT ÇEKİRDEKLİLER (ŞEFTALİ, KİRAZ, KAYISI, ERİK vs.) |
Supa Bor® | Patates | Dekara 100-200 ml dozda, ilk uygulama %100 çıkıştan 1 hafta sonra, 2. uygulama 10-14 gün sonra, 3. uygulama ise yumru teşekkülü esnasında 100 ml/da dozunda yapılır. |
Supa Bor® | Pamuk | Dekara 100 ml dozda, çiçeklenmeden önce hemen uygulanır. Gerek görülürse aynı doz koza oluşumundan sonra tekrarlanır. |
Supa Bor® | Narenciye | Dekara 200-300 ml veya 100 l suya 200 ml dozunda, beyaz göz döneminde veya beyaz gözler ayrıldığında uygulanır. |
Supa Bor® | Muz | Dekara 200 ml dozda, çiçeklenmeden hasata kadar 3 haftalık aralıklarla uygulanır. |
Supa Bor® | Mısır | Dekara 200 ml dozda, bitkilerin 3-6 yapraklı döneminde uygulanır. Gerekirse 10-14 gün sonra aynı dozda tekrarlanır. |
Supa Bor® | Marul | Dekara 100 ml dozda, çıkıştan veya şaşırtmadan 10-15 gün sonra uygulanır. |
Supa Bor® | Lahana | Dekara 300 ml dozda, bitkilerin 4-6 yapraklı döneminde kullanılır. Gerekirse 10-14 gün arayla tekrarlanır. |
Supa Bor® | Kiraz | Dekara 100-200 ml dozda, çiçeklenme öncesi gözler uyanırken ve pembe göz döneminde ayrıca hasat sonrasında yapraklar dökülmeden kullanılır. |
Supa Bor® | Kıvırcık Salata | Dekara 100 ml dozda, çıkıştan veya şaşırtmadan 10-15 gün sonra uygulanır. |
Supa Bor® | Kayısı | Dekara 100-200 ml dozda, çiçeklenme öncesi gözler uyanırken ve pembe göz döneminde ayrıca hasat sonrasında yapraklar dökülmeden kullanılır. |
Supa Bor® | Kanola | Dekara 300 ml dozda, gövde genişlemeye başlarken kullanılır. |
Supa Bor® | Havuç | Dekara 300 ml dozda, bitkilerin 4-6 yapraklı döneminde kullanılır. Gerekirse 10-14 gün arayla tekrarlanır. |
Supa Bor® | Havuç | Dekara 200-300 ml dozda, bitkiler 10-15 cm boya erişince kullanılır. Gerekirse 10-14 gün arayla tekrarlanır. Düşük doz hafif, yüksek doz ağır topraklarda kullanılır. |
Supa Bor® | Fındık | 100 l suya 100 ml dozda, Mart ve Haziran ayları arasında kullanılır. |
Supa Bor® | Fasulye | Dekara 200 ml dozda, bitkiler 10-15 cm boya erişince kullanılır. |
Supa Bor® | Erik | Dekara 100-200 ml dozda, çiçeklenme öncesi gözler uyanirken ve pembe göz döneminde ayrica hasat sonrasinda yapraklar dökülmeden kullanilir. |
Supa Bor® | Elma | Dekara 100-200 ml dozda, gözler patladığında ve taç yapraklar dökülünce ve hasat sonrası yapraklar dökülmeden kullanılır. Çiçeklenme dönemi kullanılmaz. |
Supa Bor® | Domates | Dekara 100-200 ml dozda, bitkilerin 4-6 yapraklı döneminde uygulanır. Gerekirse 10 gün ara ile tekrarlanır. Düşük doz yapraktan, yüksek doz damlamadan verilir. |
Supa Bor® | Çilek | Dekara 100 ml dozda, beyaz göz döneminde kullanılır. |
Supa Bor® | Çeltik | Dekara 100 ml dozda, kardeşlenme başladığında kullanılır. |
Supa Bor® | Brüksel Lahanası | Dekara 300 ml dozda, bitkilerin 4-6 yapraklı döneminde kullanılır. Gerekirse 10-14 gün arayla tekrarlanır. |
Supa Bor® | Brokoli | Dekara 300 ml dozda, bitkilerin 4-6 yapraklı döneminde kullanılır. Gerekirse 10-14 gün arayla tekrarlanır. |
Supa Bor® | Baklagiller | Dekara 200 ml dozda, bitkiler 10-15 cm boya erişince kullanılır. Gerekirse 10-14 gün arayla tekrarlanır. |
Supa Bor® | Baklagiller | Dekara 200 ml dozda, bitkiler 10-15 cm boya erişince kullanılır. Gerekirse 10-14 gün arayla tekrarlanır. |
Supa Bor® | Bağ* | Dekara 100 ml dozda, yapraklar çıktıktan sonra çiçek demetleri belirdiğinde ve dane tutumunda olmak üzere 2 kez uygulanır. |
Supa Bor® | Ayçiçeği | Dekara 200-300 ml dozda kullanılır. Bu bitki için önemi büyüktür. İki çift yapraklı dönemi ile çiçek gözü dönemi arasında kalan devrede uygulanır. Gerekirse bu devre içinde 10-14 gün ara ile tekrarlanabilir. |
Supa Bor® | Armut | Dekara 100-200 ml dozda, gözler patladığında ve taç yapraklar dökülünce ve hasat sonrası yapraklar dökülmeden kullanılır. Çiçeklenme dönemi kullanılmaz. |