Hek-Gibb

Kategori : Bitki Gelişim Düzenleyicileri

Ürün Grubu : Bitki Koruma

Aktif Madde : 20 g/l Gibberellic Asit

Formulasyon : Suda çözünen konsantre (SL)

Ambalaj : 20 L, 5 L, 1L, 500 ml

Etiket Bilgisi Güvenlik Bilgi Formu

Açıklama

Özellikler

Sıvı formülasyonda gibberellic asit içeren bitki gelişim düzenleyecisi. Uygulanacak yere göre püskürtme yada daldırma yapılır. Sulandırmada alkali olmayan temiz su kullanılmalıdır. Gibberelic ait bitkilere uygun zamanda uygulandığında yüksek ve kaliteli ürün alınmasını sağlar.

Detaylı Bilgi

Bitki Adı Kullanma amacı ve dönemi Dozu
Sofralık çekirdeksiz üzüm 1. uygulama: Çiçeklenmeden önce, somaklar henüz 4-8 cm boyda iken salkımların boyunu uzatmak için kullanılır. 100 ml/100 l su
2. uygulama: Tam çiçeklenme döneminde, yani çiçek taç yapraklarının (çiçek kapsülü) % 70-80’i döküldüğü devrede tane seyreltmek için kullanılır. 100 ml/100 l su
3. uygulama: Çiçeklenmeden sonra taneler 3 mm çap iriliğine ulaştığında tane irileştirmek için kullanılır. 100 ml/100 l su
Kurutmalık çekirdeksiz üzüm Çiçek kapsüllerinin dökülmesinden 4-5 gün sonra verimi artırmak ve hasadı öne almak için kullanılır. 50 ml/100 l su
Mandarin Satsuma ve Klemantin çeşitlerinde çiçek dökümünü azaltmak, meyve tutumunu artırmak ve verim artışı sağlamak amacı ile çiçeklerin % 75-80’inin açtığı devrede kullanılır. 75 ml/100 l su
Portakal Yafa portakallarında Haziran dökümünü önlemek için çiçek açımının tamamlanmasından 4-5 hafta sonra kullanılır. Washington Navel’de meyvelerin ağaçta kalma sürelerini uzatmak ve hasadı düzenlemek için meyvelerde renk değişiminin başladığı devrede kullanılır. 100 ml/100 l su
Limon Meyvelerde ilk renk değişiminin görüldüğü devrede, meyvelerin ağaçta 2-3 ay kalmalarını sağlamak için kullanılır. 50 ml/100 l su
Greyfurt Meyve kabuğunda çürüme, bozulma ve yumuşama olmadan hasadı geciktirmek amacı ile meyvelerde ilk renk değişiminin görüldüğü devrede kullanılır. 50 ml/100 l su
Armut Meyve tutumu az olan armut çeşitlerinde çiçeklerinin % 30’unun açtığı devrede verimi artırmak için kullanılır. 75-100 ml/100 l su
Çiçeklenme zamanında meydana gelen don olaylarından sonra partenokarp meyve oluşumunu sağlamak için kullanılır. 25-100 ml/ 100 l su
Kiraz Hasadı geciktirmek, iri ve parlak taneler elde etmek amacı ile renk değişiminin başladığı devrede kullanılır. 75 ml/100 ml
Ağustos ayının ilk haftasında yapılacak bir uygulama, bir sonraki yılın çiçek açımını 3-7 gün geciktirir ve şeftalilerin ilkbaharın geç donlarından zarar görmesini engeller. 75 ml/100 ml
Vişne Hasadı geciktirmek, iri ve parlak taneler elde etmek amacı ile renk değişiminin başladığı devrede kullanılır. 75 ml/100 ml
Ağustos ayının ilk haftasında yapılacak bir uygulama, bir sonraki yılın çiçek açımını 3-7 gün geciktirir ve şeftalilerin ilkbaharın geç donlarından zarar görmesini engeller. 75 ml/100 ml
Şeftali Hasadı geciktirmek, iri ve parlak taneler elde etmek amacı ile renk değişiminin başladığı devrede kullanılır. 75 ml/100 ml
Ağustos ayının ilk haftasında yapılacak bir uygulama, bir sonraki yılın çiçek açımını 3-7 gün geciktirir ve şeftalilerin ilkbaharın geç donlarından zarar görmesini engeller. 75 ml/100 ml
Çilek Fideliklerde anaç bitkinin verdiği genç sürgünlerin çoğalmasını temin için, anaç bitki 1-6 yapraklı iken mahsule yatmasını sağlamak için kullanılır. Meyveleri irileştirmek ve verimi artırmak için ise çiçeklenmeden 3-4 hafta önce kullanılır. 75-125 ml/100 l su
Enginar Hasadı 1-2 ay öne almak, düzgün şekilli ve iri baş elde etmek amacı ile bitkilerin 4-5 yapraklı ve yaprak boylarının 20-30 cm olduğu devrede özellikle bitkilerin göbek kısmına uygulanır. 125-150 ml/ 100 l su
Patates Tohumluk patatesler dikilmeden önce HEK-GİBB® ile hazırlanan solüsyona daldırılır ve dikilir. Böylece hızlı ve düzenli çıkış sağlanır. 25-50 ml/ 100 l su
Marul Göbek bağlamayı teşvik etmek için hasattan 7-15 gün önce kullanılır. 50-100 ml/ 100 l su
Biber Verimi artırmak için çiçeklerin yarısı meyve tuttuğunda ve bundan 2-3 hafta sonra kullanılır. 150 ml/100 l su
Süs bitkileri Türlere ve bitkilerin büyüme tiplerine göre değişmekle birlikte çiçekçilikte (Karanfil, gül, glayöl, lisianthus, krizantem) uzun sap ve iri çiçek elde etmek için kullanılır. 200-750 ml/ 100 l su

Uygulama Şekli

Yarıya kadar su doldurulmuş tanka önerilen miktar preparat ilave edilerek karıştırılır.Tank suyla tamamlandıktan sonra tekrar karıştırılarak mahlül hazır hale getirilir.

Diğer Bilgiler

Karışabilirlik Durumu:
Diğer ürünlerle karıştırılarak kullanılması tavsiye edilmez.

Detaylı Tablo Bilgisi

Ürün Adı Bitki Adı Fonksiyon Kullanma dozu
Hek-Gibb Süs bitkileri
Türlere ve bitkilerin büyüme tiplerine göre değişmekle birlikte çiçekçilikte (Karanfil, gül, glayöl, lisianthus, krizantem) uzun sap ve iri çiçek elde etmek için kullanılır.
200-750 ml/ 100 l su
Hek-Gibb Sofralık çekirdeksiz üzüm
1. uygulama: Çiçeklenmeden önce, somaklar henüz 4-8 cm boyda iken salkımların boyunu uzatmak için kullanılır. 2. uygulama: Tam çiçeklenme döneminde, yani çiçek taç yapraklarının (çiçek kapsülü) % 70-80’i döküldüğü devrede tane seyreltmek için kullanılır. 3. uygulama: Çiçeklenmeden sonra taneler 3 mm çap iriliğine ulaştığında tane irileştirmek için kullanılır.
100 ml/100 l su
Hek-Gibb Portakal
Yafa portakallarında Haziran dökümünü önlemek için çiçek açımını tamamlanmasından 4-5 hafta sonra kullanılır. Washington Navel’de meyvelerin ağaçta kalma sürelerini uzatmak ve hasadı düzenlemek için meyvelerde renk değişiminin başladığı devrede kullanılır.
100 ml/100 l su
Hek-Gibb Patates
Tohumluk patatesler dikilmeden önce HEK-GIBB® ile hazirlanan solüsyona daldırılır ve dikilir. Böylece hızlı ve düzenli çıkış sağlanır.
25-50 ml/ 100 l su
Hek-Gibb Marul
Göbek bağlamayı teşvik etmek için hasattan 7-15 gün önce kullanılır.
50-100 ml/ 100 l su
Hek-Gibb Mandarin
Satsuma ve Klemantin çeşitlerinde çiçek dökümünü azaltmak, meyve tutumunu artırmak ve verim artışı sağlamak amacı ile çiçeklerin % 75-80’inin açtığı devrede kullanılır.
75 ml/100 l su
Hek-Gibb Limon
Meyvelerde ilk renk değişiminin görüldüğü devrede, meyvelerin ağaçta 2-3 ay kalmalarını sağlamak için kullanılır.
50 ml/100 l su
Hek-Gibb Kurutmalık çekirdeksiz üzüm
Çiçek kapsüllerinin dökülmesinden 4-5 gün sonra verimi artırmak ve hasadı öne almak için kullanılır.
50 ml/100 l su
Hek-Gibb Kiraz, Vişne ve Şeftali
Hasadı geciktirmek, iri ve parlak taneler elde etmek amacı ile renk değişiminin başladığı devrede kullanılır. Ağustos ayının ilk haftasında yapılacak bir uygulama, bir sonraki yılın çiçek açımını 3-7 gün geciktirir ve şeftalilerin ilkbaharın geç donlarından zarar görmesini engeller.
75 ml/100 l su
Hek-Gibb Greyfurt
Meyve kabuğunda çürüme, bozulma ve yumuşama olmadan hasadi geciktirmek amacı ile meyvelerde ilk renk değişiminin görüldüğü devrede kullanılır.
50 ml/100 l su
Hek-Gibb Enginar
Hasadı 1-2 ay öne almak, düzgün şekilli ve iri baş elde etmek amacı ile bitkilerin 4-5 yapraklı ve yaprak boylarının 20-30 cm olduğu devrede özellikle bitkilerin göbek kısmına uygulanır.
125-150 ml/ 100 l su
Hek-Gibb Çilek
Fideliklerde anaç bitkinin verdiği genç sürgünlerin çoğalmasını temin için, anaç bitki 1-6 yapraklı iken mahsule yatmasını sağlamak için kullanılır. Meyveleri irileştirmek ve verimi artırmak için ise çiçeklenmeden 3-4 hafta önce kullanılır.
75-125 ml/100 l su
Hek-Gibb Biber
Verimi artırmak için çiçeklerin yarısı meyve tuttuğunda ve bundan 2-3 hafta sonra kullanılır.
150 ml/100 l su
Hek-Gibb Armut
Meyve tutumu az olan armut çeşitlerinde çiçeklerinin % 30’unun açtığı evrede verimi artırmak için kullanılır.
75-100 ml/100 l su
Hek-Gibb Armut
Çiçeklenme zamanında meydana gelen don olaylarından sonra partenokarp meyve oluşumunu sağlamak için kullanılır.
25-100 ml/ 100 l su

Ek bilgi

Aktif Madde

20 g/l Gibberellic Asit

Ambalaj

1 lt, 20 l, 500 ml, 5l

Formulasyon

Suda çözünen konsantre (SL)

Bitki Adı

Armut, Biber, Çilek, Enginar, Greyfurt, Kiraz, Kurutmalık çekirdeksiz üzüm, Limon, Mandarin, Marul, Patates, Portakal, Sofralık çekirdeksiz üzüm, Süs bitkileri, Vişne