TELEDE®

Kategori : Fungisitler

Ürün Grubu : Bitki Koruma

Aktif Madde : 400 g/L Phosphorous Acid (mono ve di-potasyum tuzları)

Formülasyon : Suda Çözünen Konsantre (SL)

Ambalaj: 1 L, 4 L, 5 L

Etiket Bilgisi  Güvenlik Bilgi Formu

Kategoriler: , ,

Açıklama

Bitki Koruma Ürününün Kullanma Şekli

TELEDE® kullanım zamanı çok önemlidir. TELEDE® uygulaması için mildiyöye yönelik tahmin ve uyarılar dikkate alınmalı veya hastalık riskini arttıran iklim koşulları oluşmaya başladığında uygulamaya geçilmelidir.

Bağda mildiyöye karşı ilk uygulamaya sürgünler 25-30 cm’ye ulaşınca başlanmalıdır. 2. ve sonraki uygulamalar 1. uygulamanın etki süresi, hastalığın gelişme durumu ve meteorolojik faktörler göz önüne alınarak 10-15 gün ara ile yapılır.

Domateste mildiyöye karşı çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında, kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.

Hıyarda (sera) mildiyöye karşı uygulamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile başlanır ve hastalığın şiddetine göre 10 gün aralıklarla sürdürülür. Uygulamaların bitkilerin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir.

Marulda (sera) mildiyöye karşı fideliklerde hastalık görülmeden koruyucu bir uygulama yapılmalıdır. Mildiyö görülürse hasta kısımlar toplanıp yok edildikten sonra birer hafta aralıklarla fidelerin şaşırtılmasına kadar uygulamalar sürdürülmelidir. Şaşırtıldıktan sonra hastalığın çevrede görülmesi ile uygulamaya başlanmalı ve birer hafta aralıklarla devam edilmelidir. Uygulama sulama yapıldıktan ve yapraklar kuruduktan sonra yapılmalıdır. Yaprakların alt ve üstlerinin ürün ile iyice kaplanmasına özen gösterilmelidir.

Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanmasına karşı 1. uygulama sonbaharda yağışlar başlamadan veya ilk yağmurlardan hemen sonra yapılmalıdır. 2. uygulama havalar yağışlı giderse 1. uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Gövde enfeksiyonlarına karşı, enfekteli ağaçlardaki yaralar Ekim, Ocak ve Mart aylarında odun dokusuna kadar temizlenmelidir. Gövde ve kök boğazı enfeksiyonlarında bir uygulama yapılır. Yara yerindeki kabuk temiz bir bıçak ile tamamen temizlenmeli ve özellikle ağaç tacının 1-1,5 m yüksekliğe kadar olan kısımları iyice ilaçlanmalıdır. Uygulama sayısı ve tarihleri kaydedilmelidir.

Patateste mildiyöye karşı hastalık çıkışı için yüksek nem gibi iklim koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile uygulamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 10-12 gün aralıklarla uygulama tekrarlanır.

Ispanakta mildiyöye karşı 1. uygulama hastalık koşullarının oluşmaya başladığı ve çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. 2. ve 3. uygulama bitki koruma ürününün etki süresi dikkate alınarak 10 gün aralıklarla yapılmalıdır.

Narda kök ve kök boğazı çürüklüğüne karşı uygulama koruyucu olarak dikimle birlikte yapılır. Hastalığın görüldüğü bahçelerde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamalara başlanır ve hızlı sürgün gelişim dönemlerinde (ilkbahar, yaz, sonbahar) devam edilir. Toprak üstü uygulamalarında ağacın tümü kaplanacak şekilde rüzgarsız havada uygulama yapılmalıdır.

Diğer Bilgiler

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Emülsiyon konsantre formülasyonlu bitki koruma ürünleri ile karışım yapılırken TELEDE®‘yi eklemeden önce mutlaka aynı bir kap içerisinde önce emülsiyon konsantre formülasyonlu ürün eklenmeli ve üzerine bir miktar su ilave edilerek karıştırılmalı, daha sonra TELEDE® eklenmelidir. Uygulama için çok miktarda karışım yapmadan önce ön karışım denemelerinin yapılması tavsiye edilir.

Detaylı Tablo Bilgisi

Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Uygulama Dozu
Bağ Mildiyö

(Plasmopara viticola)

400 ml/100 L su
Domates

(Sera)

Mildiyö

(Phytopthora infestans)

400 ml/100 L su
Domates

(Tarla)

Mildiyö

(Phytopthora infestans)

400 ml/da
Hıyar

(Sera)

Kabakgillerde mildiyö

(Pseudoperonospora cubensis)

400 ml/100 L su
Marul

(Sera)

Mildiyö

(Bremia lactucae)

400 ml/100 L su
Turunçgiller Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması

(Phytophthora citrophthora)

1000 ml/100 L su
Patates Mildiyö

(Phytopthora infestans)

400 ml/100 L su
Ispanak

(Tarla)

Ispanak mildiyösü

(Peronospora farinosa)

400 ml/da
Nar Kök ve kök boğazı çürüklüğü

(Phytopthora spp.)

400 ml/100 L su