SUPA BOR PLUS %9,5 B

SUPA BOR PLUS %9,5 B

Kategori : Yaprak Gübreleri

Ürün Grubu : Bitki Besleme

 

Garanti Edilen İçerik:

Suda çözünür Bor (B): 8

 

Etiket Bilgisi Tescil Belgesi

Açıklama

Bitki Besleme Ürününün Kullanma Şekli

(Dozu, sayısı ve zamanı) Tüm ürünlerde genel olarak uygulanacak doz dekara veya 100 It suya 100 ml – 300 ml’dir. Kullanmadan önce ambalajı iyice çalkalayınız. 2/3’ü su dolu tanka önerilen dozda Supa Bor boşaltılır, eksik su ilave edilir, karıştırılır. Ön deneme yapılarak karışım yapılabilir. Birçok tanım ilacı ile karışabilir.

(Sadece gerekli olan yerlerde kullanınız ve asla uygun doz oranlarını aşmayınız.)

Sert Çekirdekliler (Şeftali, Kiraz, Kayısı, Erik vs): Dekara 100-200 ml dozda, çiçeklenme öncesi gözler uyanırken ve pembe göz döneminde ayrıca hasat sonrasında yapraklar dökülmeden kullanılır.

Yumuşak Çekirdekliler (Elma, Armut, Ayva): Dekara 100-200 ml dozda, gözler patladığında ve taç yapraklar dökülünce ve hasat sonrası yapraklar dökülmeden kullanılır. Çiçeklenme dönemi kullanılmaz.

Lahana, Brüksel Lahanası, Karnabahar, Brokoli: Dekara 300 ml dozda, bitkilerin 4-6 yapraklı döneminde kullanılır. Gerekirse 10-14 gün arayla tekrarlanır.

Havuç: Dekara 200-300 ml dozda, bitkiler 10-15 cm boya erişince kullanılır. Gerekirse 10-14 gün arayla tekrarlanır. Düşük doz hafif, yüksek doz ağır topraklarda uygulanır.

Şekerpancarı, Şalgam: Dekara 300 ml dozda, bitkilerin 4-6 yapraklı döneminde kullanılır. Gerekirse 10-14 gün arayla tekrarlanır.

Bezelye, Soya, Baklagiller: Dekara 200 ml dozda, bitkiler 10-15 cm boya erişince kullanılır. Gerekirse 10-14 gün arayla tekrarlanır.

Fasulye: Dekara 200 ml dozda, bitkiler 10-15 cm boya erişince kullanılır.

Kanola: Dekara 300 ml dozda, gövde genişlemeye başlarken kullanılır.

Çilek: Dekara 100 ml dozda, beyaz göz döneminde kullanılır.

Ayçiçeği: Dekara 200-300 ml dozda kullanılır. Bu bitki için önemi büyüktür. İki çift yapraklı dönemi ile çiçek gözü dönemi arasında kalan devrede uygulanır. Gerekirse bu devre içinde 10-14 gün ara ile tekrarlanabilir.

Bağ: Dekara 100 ml dozda, yapraklar çıktıktan sonra çiçek demetleri belirdiğinde ve dane tutumunda olmak üzere 2 kez uygulanır.

Mısır: Dekara 200 ml dozda, bitkilerin 3-6 yapraklı döneminde uygulanır. Gerekirse 10-14 gün sonra aynı dozda tekrarlanır.

Domates: Dekara 100-200 ml dozda, bitkilerin 4-6 yapraklı döneminde uygulanır. Gerekirse 10 gün ara ile tekrarlanır. Düşük doz yapraktan, yüksek doz damlamadan verilir.

Patates: Dekara 100-200 ml dozda, ilk uygulama %100 çıkıştan 1 hafta sonra, 2. uygulama 10-14 gün sonra, 3. uygulama ise yumru teşekkülü esnasında 100 ml/da dozunda yapılır.

Soğan: Dekara 100 ml dozda, püskürtmeye elverişli yeterli yaprak yüzeyi oluştuğunda kullanılır.10-14 gün sonra gerekirse tekrarlanır.

Narenciye: Dekara 200-300 ml veya 100 It suya 200 ml dozunda, beyaz göz döneminde veya beyaz gözler ayrıldığında uygulanır.

Zeytin: Dekara 200-300 ml dozda, çiçeklenme öncesinde uygulanan ilk ilaçlamada önerilen dozda ilaca karıştırılarak, yapraklara püskürtülür. Çiçeklenme sonrası bir uygulama yapılmalıdır.

Çeltik: Dekara 100 ml dozda, kardeşlenme başladığında kullanılır.

Marul, Kıvırcık Salata: Dekara 100 ml dozda, çıkıştan veya şaşırtmadan 10-15 gün sonra uygulanır.

Serada kullanım: Dekara 200 ml dozda kullanılır. Uygulama zamanı için yukarıda belirtilen genel tavsiyelere uyulur.

Pamuk: Dekara 100 ml dozda, çiçeklenmeden hemen önce uygulanır. Gerek görülürse aynı doz koza oluşumundan sonra tekrarlanır.

Muz: Dekara 200 ml dozda, çiçeklenmeden hasata kadar 3 haftalık aralıklarla uygulanır.

Tütün: Dekara 100 ml dozda, tarla dönemi başlangıcından itibaren 15 gün arayla 2 kere uygulanır.

Fındık: 100 It suya 100 ml dozda, Mart ve Haziran ayları arasında kullanılır.