QUARTETTE® 70 WP

QUARTETTE® 70 WP

Kategori : Fungisitler

Ürün Grubu : Bitki Koruma

Aktif Madde : %70 Thiophanate methyl

Formulasyon : Islanabilir toz (WP)

Ambalaj : 600 g, 1 kg

Etiket Bilgisi Güvenlik Bilgi Formu

Kategoriler: , ,

Açıklama

Bitki Koruma Ürününün Kullanma Şekli

Elma karalekesi:

1.Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce)

2.Uygulama: Pembe çiçek tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde)

3.Uygulama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce

4.ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda kullanılan ürünlerin etki süresi dikkate alınarak uygulanmalıdır.

Elma küllemesi:

1.uygulama: Pembe çiçek tomurcuğu döneminde,

2.uygulama: Çiçek taç yapraklarının %60-70’i döküldüğünde

3.ve diğer uygulamalar: Hastalık için uygun koşullar devam ettiği sürece kullanılan bitki koruma ürününün etki süresi dikkate alınarak 10 gün ara ile uygulamalara devam edilir.

Armut karalekesi:

1.Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde ise 3-5 gün önce yapılır)

2.Uygulama: Beyaz rozet döneminde

3.Uygulama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce,

4.ve diğer uygulamalar kullanılan bitki koruma ürününün etki süreleri dikkate alınarak uygulanmalıdır.

Sert çekirdekli meyvelerde ciçek monilyası (Şeftali, Kayısı, Kiraz ve Vişne):

1.Uygulama: Çiçeklenme başlangıcında (%5-10 çiçekte)

2.Uygulama: Tam çiçeklenmede (%90-100 çiçekte) yapılır.

Yenidünya karalekesi:

1.Uygulama: Sonbaharda çiçek tomurcukları kabarmadan önce,

2.Uygulama: Çiçek tomurcukları açılmadan önce,

3.Uygulama: Çiçek taç yapraklarının dökülmesinden sonra,

4.ve diğer uygulamalar, 3’üncü uygulamadan hasada 20 gün kalıncaya kadar, kullanılan bitki koruma ürününün etki süresi dikkate alınarak yapılmalıdır. Uygulama programı gerekirse firma önerilerine göre değiştirilebilir. Uygulama sayısı ve tarihleri kaydedilir.

Ayva monilyası:

Uygulamadan önce bir yıl öncesinden ağaç üzerinde asılı kalan mumya meyveler toplanmalıdır.

1.Uygulama: Çiçeklerin %5’i açtığında

2.Uygulama: Çiçeklerin %50’si açtığında

3.Uygulama: Tam çiçeklenme devresinde (çiçeklerin %90-100’ü açtığında) yapılmalıdır.

Kabakgillerde külleme (Hıyar, Kornişon, Kavun): İlk hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın şiddeti, iklim koşulları ve ilacın etkinlik süresine bağlı olarak uygulamaya devam edilmelidir. Günlük sıcaklık ortalamasının 27°C’nin üstünde ve orantılı nemin de %50’nin altında olduğu zamanlarda uygulamaya ara verilmelidir.

Bağ küllemesi:

1.uygulama: Çiçekten önce sürgünler 25-30 cm olduğu dönemde,

2.uygulama: Çiçeklenme öncesi çiçek tomurcuklarının ayrıldığı dönemde,

3.uygulama: Çiçek taç yapraklarının döküldüğü ve korukların küçük saçma tanesi iriliğinde olduğu dönemde,

4.ve diğer uygulamalar: Üçüncü uygulamadan sonra kullanılan bitki koruma ürününün etki süresine göre, tanelere ben düşme dönemine kadar yapılır.

Şekerpancarı yaprak leke hastalığı: Hastalıkla kimyasal mücadele yeşil aksam ilaçlaması şeklinde yapılır. İlaçlamalara hastalık için uygun hava şartları oluştuğunda ve tarlada yapraklar üzerinde ilk hastalık belirtileri görülür görülmez başlanır. Hastalığın seyrine göre kullanılan ilacın etki süresi dikkate alınarak ilaçlamalara devam edilir.

Turunçgil meyveleri kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması:

Meyve enfeksiyonlarına karşı:

1. İlaçlama: Sonbaharda yağışlar başlamadan önce yapılmalıdır.

2. İlaçlama: Havalar yağışlı giderse 1. ilaçlamadan 15 gün sonra yapılmalıdır.

Gövde ve kökboğazı enfeksiyonlarına karşı:

Gövde veya kök boğazı enfeksiyonlarında bir uygulama yapılır. Yara yerindeki kabuk temiz bir bıçak ile tamamen temizlenmeli ve özellikle ağaç tacının 1-1,5 metre yüksekliğe kadar olan kısımları iyice İlaçlanmalıdır.

Biber (sera) ve domates (sera) sebze fidelerinde çökerten ve kök çürüklüğü: Bitkiler seraya şaşırtıldıktan sonra, 14 gün ara ile en az 2 kez, kök bölgesine 500 g/da dozunda toprak ilaçlaması yapılır.

Diğer Bilgiler

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Alkali özellikteki bitki koruma ürünleri ile karıştırılmamalıdır. Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırmadan önce bir ön karışım denemesi yapılması tavsiye edilir.

Detaylı Tablo Bilgisi

Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Uygulama Dozu Son Uygulama ile hasat  arasındaki süre
Elma Karaleke

(Venturia inaequalis)

60 g/100 L su 14 gün
Külleme

(Podosphaera leucotricha)

60 g/100 L su
Armut Karaleke

(Venturia pirina)

60 g/100 L su 14 gün
Hıyar, Kavun* Kabakgillerde külleme

(Erysiphe cichoracearum,

Sphaerotheca fuliginea)

40 g/100 L su 3 gün
Kornişon Kabakgillerde külleme

(Erysiphe cichoracearum,

Sphaerotheca fuliginea)

40 g/100 L su 3 gün
Şekerpancarı Yaprak Leke hastalığı

(Cercospora beticola)

40 g/100 L su 21 gün
Şeftali Sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası

(Sclerotinia laxa)

60 g/100 L su 14 gün
Kayısı Sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası

(Sclerotinia laxa)

60 g/100 L su 14 gün
Kiraz ve Vişne Sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası

(Sclerotinia laxa)

60 g/100 L su 14 gün
Yeni dünya Karaleke

(Venturia inaequalis var. eribotryae)

60 g/100 L su 14 gün
Ayva Monilya

(Sclerotinia linhartiana)

60 g/100 L su 14 gün
Bağ** Külleme

(Erysiphe necator)

100 g/100 L su 14 gün
Turunçgiller Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması

(Phytophthora citrophthora)

60 g/100 L su 3 gün
Biber

(Sera)

Sebze fidelerinde çökerten ve kök çürüklüğü

(Fusarium spp., Rhizoctonia spp.)

500 g/da 3 gün
Domates

(Sera)

Sebze fidelerinde çökerten ve kök çürüklüğü

(Rhizoctonia solani, Fusarium spp.)

500 g/da 3 gün

*Ege ve Akdeniz Bölgesinde tavsiye edilmemelidir.

**Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılmaz.