Açıklama
Kullanım Şekli
Domates erken yaprak yanıklığı: Gerek fidelikte gerekse tarlada uygulamaya ilk lekeler görülür görülmez başlanmalıdır. İklim koşulları hastalık gelişimi için uygun olduğunda hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 15 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.
Bağ mildiyösü:
1. uygulama: Sürgün boyu 25-30 cm uzunlukta olunca uygulanmalıdır.
2. ve diğer uygulamalar: İlk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi meteorolojik faktörler dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara son verilmelidir.
Şeftali yaprak kıvırcıklığı: Tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde bir uygulama yapılır.
Elma karalekesi:
1.uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde ise 3-5 gün önce)
2.uygulama: Pembe rozet tomurcuğu döneminde (Çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde)
3.uygulama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce,
4.ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 10 gün arayla yapılmalıdır.
Zeytinlerde halkalı leke:
Marmara Bölgesinde:
1.uygulama: Sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce
2.uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce
Ege Bölgesinde:
1.uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce
2.uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce
Akdeniz Bölgesinde:
1.uygulama: Hasattan sonra
2.uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce
3.uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılmalıdır.
Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Çil) (Kayısı):
1.uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra
2.uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde)
Kayısılarda ilave olarak, meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken 3.ilaçlama yapılmalıdır.
Diğer Bilgiler
KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Diğer bitki koruma ürünleri (insektisit, fungisit, bitki gelişim düzenleyicisi vb) karıştırılmadan tek başına kullanılmalıdır.
Detaylı Tablo Bilgisi
Bitki Adı | Zararlı Organizma Adı | Uygulama Dozu | Son uygulama ile hasat arasındaki süre
|
Domates | Erken yaprak yanıklığı
(Alternaria solani) |
420 ml/100 L su | 14 gün |
Bağ* | Mildiyö
(Plasmopara viticola) |
350 ml/100 L su | 14 gün |
Şeftali | Yaprak kıvırcıklığı
(Taphrina deformans) |
700 ml/100 L su | 14 gün |
Elma | Kareleke
(Ventruia inaequalis) |
400 ml/100 L su | 14 gün |
Zeytin | Halkalı leke
(Spilocaea oleagina) |
400 ml/100 L su
|
14 gün |
Kayısı | Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen
(Wilsonomyces carpophylus) |
675 ml/100 L su | 14 gün |
*Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılmaz.