Hektaş Bordo® Flowable

Hektaş Bordo® Flowable

Kategori : Fungisitler

Ürün Grubu : Bitki Koruma

Aktif Madde : 124 g/l Metalik bakıra eşdeğer bordo bulamacı

Formulasyon : Süspansiyon konsantre (SC)

Ambalaj : 10 lt
Etiket Bilgisi Güvenlik Bilgi Formu

Kategoriler: , ,

Açıklama

Kullanım Şekli

Bağ mildiyösü:

1. uygulama: Sürgün boyu 25-30 cm uzunlukta olunca uygulanmalıdır.

2. ve diğer uygulamalar: İlk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi meteorolojik faktörler dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara son verilmelidir.

Elma karalekesi:

1.uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde ise 3-5 gün önce)

2.uygulama: Pembe rozet tomurcuğu döneminde (Çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde)

3.uygulama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce,

4.ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 10 gün arayla uygulanmalıdır.

Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Çil) (Kayısı):

1.uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra,

2.uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde),

Kayısılarda ilave olarak, meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken 3.ilaçlama yapılmalıdır.

Zeytinlerde Halkalı Leke:

Ege Bölgesinde :

1. Uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce

2. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce

Marmara Bölgesinde :

1. Uygulama: Sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce

2. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra , çiçekler açmadan önce

Akdeniz Bölgesinde :

1. Uygulama: Hasattan sonra

2. Uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce

3. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılmalıdır.

Şeftali Yaprak Kıvırcıklığı: Tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde bir uygulama yapılır. Tomurcuklara iyice bitki koruma ürünü uygulanmasına özen gösterilir.

Domates Mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzeyinde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile uygulamaya başlanır. Hastalığın şiddeti ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulamaya 7-10 gün ara ile devam edilir.

Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması:

Meyve enfeksiyonlarına karşı 1. uygulama sonbaharda yağışlar başlamadan önce veya ilk yağmurlardan hemen sonra yapılmalıdır. Havalar yağışlı giderse, 1. uygulamadan 15 gün sonra 2. uygulama yapılmalıdır.

Gövde enfeksiyonlarına karşı enfekteli ağaçlardaki yaralar ekim, ocak ve mart aylarında odun dokusuna kadar temizlenmelidir. Yara yerlerine %3’lük potasyum permanganat dezenfektan olarak sürülmelidir.

Diğer Bilgiler

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Hektaş Bordo® Flowable diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılmadan tek başına kullanılmalıdır.

Detaylı Tablo Bilgisi

Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Uygulama Dozu Son uygulama ile hasat arasındaki süre
Bağ* Mildiyö

(Plasmopara viticola)

1.uygulama 400 ml/100 L su

2.uygulama 500 ml/100 L su

3.uygulama 600 ml/100 L su

21 gün
Elma Karaleke

(Venturia inaequalis)

1000 ml/100 L su 14 gün
Kayısı Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen

(Wilsonomyces carcophilus)

1.uygulama 1000 ml/100 L su

(Dormant dönem)

2.uygulama 600 ml/100 L su

(İlkbahar uygulaması)

3.uygulama 600 ml/100 L su

(İlkbahar uygulaması)

14 gün
Zeytin Halkalı Leke

(Spilocaea oleaginea)

1000 ml/100 L su
Şeftali Yaprak Kıvırcıklığı

(Taphrina deformans)

1000 ml/100 L su 14 gün
Domates Mildiyö

(Phytophthora infestans)

600 ml/da 14 gün
Portakal Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması

(Phytophthora citrophthora)

500 ml/100 L su 14 gün

*Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılmaz.

Ek bilgi

Ürün Grubu

Bitki Koruma

Formulasyon

Süspansiyon Konsantre (SC)

Bitki Adı

Bağ*, Domates, Elma, Kayısı, Portakal, Şeftali, Zeytin

Etmen Adı

Halkalı leke (Spilocaea oleaginea), Kahverengi çürüklük (Phytopthora citrophthora), Karaleke (Venturia inaequalis), Mildiyö (Phytophthora infestans), Mildiyö (Plasmopara viticola), Şeftali Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Wilsonomyces carpophilus), Yaprak kıvırcıklığı (Taphrina deformans)