BESENTİA®

BESENTİA®

Kategori : Fungisitler

Ürün Grubu : Bitki Koruma

Aktif Madde : %57 Metiram + %4,8 Cymoxanil

Formulasyon : Suda dağılabilen granül (WG)

Ambalaj : 800 g

Etiket Bilgisi Güvenlik Bilgi Formu

Kategoriler: , ,

Açıklama

Bitki Koruma Ürününün Kullanma Şekli

Bağ Mildiyö: İlk uygulamaya sürgünler 25-30 cm ulaşınca başlanmalıdır. İkinci ve sonraki ilaçlamalar 1. İlacın süresi ve hastalığın gelişme durumu, meteorolojik faktörler göz önüne alınarak 10-15 gün ara ile ilaçlama yapılır.

Domates Mildiyö: İlaçlı mücadeleye çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 7-10 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.

Hıyar, Kornişon, Kabak, Kavun ve Karpuz Kabakgillerde Mildiyö: İlaçlamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile ilaçlamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre ilaçlamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir. Hastalığın şiddeti, iklim koşulları ve ilacın etkinlik süresi dikkate alınarak 7-10 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.

Karpuz (Sera) Alternarya Yaprak Yanıklığı: Çevrede ilk belirtilerin görülmesiyle ilaçlamaya başlanmalıdır. Hastalığın şiddeti, iklim koşulları ve ilacın etkinlik süresi dikkate alınarak 7-10 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.

Patateste Mildiyö: Hastalık çıkışı için yüksek nem gibi iklim koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile ilaçlamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlama tekrarlanır.

Diğer Bilgiler

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılmadan önce ön karışım testi yapılması tavsiye edilir.

Detaylı Tablo Bilgisi

 

Bitki Adı

 

Zararlı Organizma Adı

 

Uygulama Dozu

Son uygulama ile hasat  arasındaki  süre
Hıyar, Kabak, Kavun, Karpuz Kabakgillerde mildiyö (Pseudoperonspora cubensis) 200 g/100 L su 21 gün
Kornişon Kabakgillerde mildiyö (Pseudoperonspora cubensis)

 

200 g/100 L su 21 gün
Karpuz

 

Alternarya yaprak yanıklığı (Alternaria cucumerina)

 

200 g/100 L su 14 gün
Bağ* Mildiyö (Plasmopara viticola)

 

200 g/100 L su 28 gün
Domates Mildiyö (Phytophora infestans)

 

200 g/100 L su 21 gün
Patates Mildiyö (Phytophora infestans)

 

200 g/100 L su 28 gün

*Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılmaz.