ALFOSETİL® 80 WP

ALFOSETİL® 80 WP

Kategori : Fungisitler

Ürün Grubu : Bitki Koruma

Aktif Madde : %80 Fosetyl-Al

Formulasyon : Islanabilir Toz (WP)

Ambalaj : 1kg , 250 gr

Etiket Bilgisi Güvenlik Bilgi Formu

Kategoriler: , ,

Açıklama

Özellikler

Alfosetil 80 WP bitki özsuyunda yapraktan köke, kökten yaprağa taşınabilen iki yönlü sistemik bir fungisittir. O nedenle, uygulandığında 5-6 saat sonra şiddetli yağış bile olsa uygulamanın tekrarı gerekmez. Ancak bitki koruma ürününün kısa sürede ve homojen olarak bitki özsuyuna geçebilmesi için iyi bir ıslatma sağlanmalıdır.

Kullanım Şekli

Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanma hastalığı:

*Meyve enfeksiyonlarına karşı:

  1. Uygulama: Sonbaharda yağışlar başlamadan veya ilk yağmurlardan hemen sonra yapılmalıdır.
  2. Uygulama: Havalar yağışlı giderse 1. uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır.

*Gövde enfeksiyonlarına karşı:

Enfekteli ağaçlardaki yaralar ekim, ocak ve mart aylarında odun dokusuna kadar temizlenmelidir. Gövde ve kök boğazı enfeksiyonlarında bir uygulama yapılır. Yara yerindeki kabuk temiz bir bıçak ile tamamen temizlenmeli ve özellikle ağaç tacının 1-1,5 m yüksekliğe kadar olan kısımları iyice ilaçlanmalıdır.

Turunçgilde hasat sonrası kahverengi meyve çürüklüğü: Meyveler karışıma 3 dakika süre ile daldırılır.

Armut ateş yanıklığı: Çiçek başlangıcı ve tam çiçekte 1’er uygulama. Hastalık için uygun koşullar devam ederse, bir 3. uygulama gerekebilir.

Hıyar, Kavunda yalancı mildiyö: Uygulamaya bitkiler kol atmaya başladığında ya da çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile başlanır, 10 gün ara ile tekrarlanır.

Soğan mildiyösü: Çevrede ilk hastalık belirtileri görülünce uygulamaya başlanır. 10 gün ara ile uygulama yapılır.

Domates mildiyösü: Uygulamaya çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.

Diğer Bilgiler

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Yaprak gübreleri, bakırlı bitki koruma ürünleri ile karışmaz. Yağ veya yağlı bitki koruma ürünleri, bitki koruma ürününün yapraklara nüfuzunu önlediğinden daha sonra kullanılmalıdır. Bitki koruma ürünlerinde değişik kalitede dolgu maddeleri kullanıldığından, karışım yaparken yaygın uygulamadan önce küçük çapta denemeler yapılması önerilir.

Detaylı Tablo Bilgisi

Bitki Adı Zararlı Organizma  Adı Uygulama Dozu Son uygulama ile hasat arasındaki  süre
Turunçgiller

(Limon, portakal, greyfurt, mandalina)

Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması

(Phytophthora citrophthora)

200 g/100 L su

 

14 gün

 

Turunçgilde hasat sonrası kahverengi meyve çürüklüğü

(Phytophthora citrophthora)

300 g/100 L su

Meyveler ilaçlı suya 3 dakika süre daldırılır.

Armut Yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında ateş yanıklığı

(Erwinia amylovora)

400 g/100 L su

 

14 gün
HER İLAÇLAMADAN ÖNCE AĞAÇLARDAKİ HASTALIKLI KISIMLAR DEZENFEKTANA BATIRILMIŞ BİR ALET İLE UZAKLAŞTIRILMALIDIR.
Hıyar, Kavun Kabakgillerde mildiyö

(Pseudoperonospora cubensis)

200 g/100 L su

 

3 gün
Soğan Soğan mildiyösü

(Peronospora destructor)

150 g/100 L su 14 gün
Domates Domates mildiyösü

(Phytophthora infestans)

250 g/100 L su 7 gün

Ek bilgi

Ürün Grubu

Bitki Koruma

Aktif Madde

% 80 Fosetyl-AL

Formulasyon

Suda ıslanabilir toz (WP)

Ambalaj

1 kg, 250 g

Bitki Adı

Armut, Domates, Hıyar, Soğan, Turunçgiller

Etmen Adı

Domates Mildiyösü (Phytophthora infestans), Kabakgillerde Mildiyö (Pseudoperonospora cubensis), Soğan Mildiyösü ( Pseudoperonospora cubensis ), Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması (Phytophthora citrophthora), Turunçgilde hasat sonrası kahverengi meyve çürüklüğü (Phytophihora citrophthora), Yumuşak çekirdekli meyvelerde Ateş yanıklığı (Erwinia amylovora)