Açıklama
Bitki Besleme Ürününün Kullanma Şekli
BİTKİ | UYGULAMA DOZAJI | TAVSİYELER | |
Yapraktan | Damla Sulama | ||
Arpa, Buğday, Yulaf, Sorgum,
Tritikale, Pamuk, Mısır, Kanola, Çeltik |
300-600 cc/da | 3-4 yapraklı dönemde uygulanabilir. Kanolada en ideal dönem kelle oluşum dönemidir. Ayrıca diğer dönemlerde de uygulanabilir. | |
Elma, Armut, Nektarin, Şeftali,
Kiraz, Badem, Ceviz, Antep Fıstığı |
250-500 cc/da | 1-2 lt/da | Petal yaprakların dökülmesi ile ilk uygulama, sonrasında her 7-10 gün ara ile 5 uygulama yapılabilir. Renkleme için hasattan 2-3 hafta önce son uygulama yapılmalıdır. Sert çekirdekli meyveler özellikle kayısı, nektarin ve bazı şeftali çeşitlerinde yaprak gelişim dönemlerinde yapraktan uygulama yapılması tavsiye edilmez. Hasattan sonra yaprak dükümü olmadan uygulanabilir. |
Muz, Avokado, Narenciye | 250-500 cc/da | 1-2 lt/da | Meyve tutumundan %50 tam meyve boyutuna kadar 14-21 gün ara ile uygulanabilir. |
Domates, Karpuz, Biber, Kabak,
Patlıcan |
250-500 cc/da | 2 -4 lt/da | Çiçeklenme başlangıcı ile başlayıp, 10-14 gün ara ile bitkinin ihtiyacına göre tekrarlanabilir. |
Lahana, Marul, Brokoli,
Karnabahar, Tüm Yapraklı Sebzeler |
250-500 cc/da | 0,8 – 1,2 lt/da | Orta dönemden hasada kadar her 7-14 günde bir uygulanabilir. |
Soğan, Patates, Pancar, Havuç,
Pırasa, Turp, Tatlı Patates |
250-500 cc/da | 0,5-1 lt/da | Yumru oluşum başlangıcından itibaren 10-14 gün aralıklarla 2-3 uygulama yapılabilir. Patateste çıkış sonrası ve gelişim döneminde uygulanabilir. |
Sofralık ve Şaraplık Bağ, Çilek,
Yaban mersini, Ahududu |
250-500 cc/da | 1-2 lt/da | Çiçeklenmeden itibaren yapraktan 14 – 28 günde bir uygulanabilir. Dekar uygulama dozajını aşmayınız. Bağda hasattan bir ay önce uygulama kesilmelidir. Besin elementi seviyelerini artırmak amaçlı hasat sonrası yapraklar dökülmeden önce çift doz uygulama yapılabilir. |
Damla sulama uygulamaları sezonsal besin elementi ihtiyacına göre değişkenlik gösterebilir. | |||
*Fungusit bazlı bakırlarla karıştırmayın ya da birlikte uygulamayın. | |||
*Uygulamadan önce ürünü iyice çalkalayın. |