Gıdaya erişimimizi sürdürülebilir kılan, gece gündüz demenden elini topraktan çekmeyen kahraman çiftçilerimiz…
HEKTAŞ olarak geleneksel hale getirdiğimiz #ÇiftçimeTeşekkürler paylaşımlarıyla, sofralarımıza tat katan üreticilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü bu yıl da kutluyoruz. En güzel adetlerimizden biri dolu tabağı boş göndermemektir. Bu özel günde herkesi, tabaklarını çiftçilerimiz için teşekkürlerle doldurmaya ve paylaşmaya davet ediyoruz.
Çiftçilerimizin emekleriyle
dolan tabaklarımızı
#Çiftçimeteşekkürler
etiketiyle paylaşalım
Çiftçilerimize
teşekkürlerimizi sunalım
“Milli Ekonominin temeli tarımdır” Atatürk #ÇiftçimeTeşekkürler
— Ece Üner (@eceuner12) May 14, 2021
Koşullara boyun eğmeden üretime devam eden, sofralarımıza tat, memleket ekonomisine değer katan tüm çiftçilerimize sonsuz minnetle.#Çiftçimeteşekkürler#14MayısDünyaÇitçiGünü pic.twitter.com/qeBU30p5WV
— Necdet Yörük (@Necdetyoruk45) May 13, 2021
Bug0n 14 Mayıs Çiftçiler Günü🍎 Emekleriyle lezzetli sofralar hazırlamamızı sağlayan #çiftçimeteşekkürler 🙏🙏💚🌿 pic.twitter.com/G4YXmTxsra
— Lezzetigram (@lezzetigram) May 14, 2021
Günümüz kutlu olsun 😇
— Emre AĞAOĞLU (@EMREAGAOGLU46) May 14, 2021
Emeğin günü 😊#dünyaçiftçilergünü #CİFTCİMETESEKKUERLER pic.twitter.com/KUYH2EqOqa
HEKTAŞ olarak her zaman bu topraklar için üretmek için yola çıktık. 66 yılı aşkın tecrübemizle bugüne kadar tarımın tüm girdilerinde üreticilerimizin yanında olduk, onlar için çözümler geliştirdik, verimli odaklı ürünler ürettik. AR&GE odaklı vizyonumuzla fark yaratan projelere imza attık ve atmaya devam ediyoruz. Şimdi bu vizyonu daha da güçlendirme, yeniden harekete geçme zamanı. Hem çiftçimizi daha verimli üretim yapma yolunda desteklemek hem de ülkemizin gıdaya erişimini sürdürülebilir kılmak amacıyla bu kez Tarımda Verim Hareketi için yola çıktık. Türkiye’nin dört bir yanında ziraat mühendislerimizden oluşan destek ekiplerimizle üreticilerimizi tarlalarında ziyaret ediyor, daha verimli üretim için HEKTAŞ çözümlerimizi anlatıyoruz. Verimli Tarım Noktası olan bayilerimizle yeni ürün ve hizmetlerimizi en hızlı şekilde üreticilerimizle buluşturuyoruz. Ziyaret ettiğimiz üreticilerimizi alanında dünyanın sayılı tesislerinden biri olan Orhangazi Tarımsal İnovasyon Eğitim ve Deneyim Merkezi’nde misafir ederek iyi tarım çözümlerimizi uygulamalı olarak anlatıyor, sürdürülebilir verimliliğin kapılarını açıyoruz. Toprağımızı, çiftçimizi, ülkemizi güçlendirebilmek için #TarımdaVerimHareketi, çiftçimin bereketi!
2018 yılında hayata geçirdiğimiz ve üreticilerimiz için bir dijital asistan haline getirdiğimiz yapay zekâ destekli mobil uygulamamız HEKTAŞ Akıllı Asistan ile akıllı ve hızlı çözümler sunuyoruz. Mobil uygulamamız üreticilerin serada, bahçede ve tarlada yardım ve destek alabileceği, tüm sorularına cevap veren dijital bir asistan. Uygulamamızın ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri’nde “Tarımsal Bilişim” kategorisinde, Marketing Türkiye tarafından düzenlenen Social Media Awards’ta Mobil Uygulama kategorisinde, TİSK Ortak Yarınlar Ödül Programı’nda ise Dijitalleşme Kategorisi’nde ödüle layık görülmesinin gururunu yaşıyoruz.
Tarım sektöründeki tüm paydaşların, tedarik zincirindeki her bir ürünün topraktan sofraya kadarki yolculuğunun tüm aşamalarını izleyebilmelerini sağlayan İzlenebilir Güvenli Gıda Platformu ile blockchain teknolojisini tarımda uygulayan ilk şirket olduk. Seralardaki mahsullerin gelişimleri ve olası olumsuz durumları sensörler aracılığıyla uzaktan takip edebilmeyi, hızlı ve doğru müdahale ile verim kaybının önüne geçebilmeyi sağlayan platform, üreticilerin olumsuz koşullardan en az düzeyde etkilenmelerini sağlayarak, menfaatlerini koruyor.
HEKTAŞ, uzaktan görüntüleme, bitki koruma ve bitki besleme ürünlerini uygulama çalışmalarında kullanılan 2.5 metre kanat açıklığına sahip İHA-2 statüsündeki Türkiye’nin ilk, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından tescilli tek “Özel Uçuş Belgesi”ne sahip uygulama droneu Hektaş Turna ile üreticilerin dünyadaki rakipleriyle rekabet edebilmelerini, ürün verimliliğini arttıran ve zamandan tasarruf sağlayan yeni teknolojilere adapte olabilmelerini amaçlıyor.
2018 yılında hayata geçirdiğimiz Akıllı Tarım Yollarda etkinliklerimizle 30 günde 19 il ve 30 ilçe merkezinde üreticilerimizle bir araya geldik. Bölgelere ve yetiştirilen mahsullere göre bilgilendirmeler yaparak çiftçilere, daha verimli ve sorunsuz üretim yapabilmeleri konusunda yol gösterdik. Akıllı tarım teknolojilerinin de uygulamalı olarak anlatıldığı etkinliklerin yoğun ilgi görmesi ve gelen talepler nedeniyle bir sonraki yıl etkinlikleri köylerde gerçekleştirmeye karar verdik.
Gelen taleplerle 2019’da hayata geçirdiğimiz Akıllı Tarım Köylerde etkinliklerinde ise Akıllı Tarım Yollarda projesi kapsamındaki faaliyetlerimiz köylere uyarlandı. 20.000 kilometre yol kat ederek 27 ilde 230 köyü ziyaret ettik. 10 binden fazla üreticiye birebir dokunduk, yetiştirdikleri mahsullerle ilgili sorularına uzman ziraat mühendislerimiz tarafından çözüm önerileri getirdik.
Pandemi önlemleri kapsamında çiftçiye birebir dokunduğumuz etkinliklere ara vermek zorunda kalsak da yeni projelerle çiftçileri yalnız bırakmadık. Dijital kanallardan çiftçilerin sorularını yanıtlayan buğday mahsulü özelinde iletişim çalışmaları gerçekleştirdik. Canlı yayınlar, soru cevap videoları ve yarışmalarla 129 bin 896 kişiye eriştik.
Her yıl gerçekleştirdiğimiz onlarca tarla günü etkinlikleri, köy kahvehanelerindeki bilgilendirme toplantıları ve çiftçi ziyaretlerimize devam ederken, dijital kanallardan yayınladığımız bilgilendirici ve eğitici içeriklerle hem de sahada gerçekleştirdiğimiz uygulama denemeleriyle Türkiye’nin dört bir yanındaki üreticilerimizi bilgilendiriyor, son gelişmeler ve uygulamalardan haberdar olmalarını amaçlıyoruz.
Bursa Orhangazi’de hayata geçirdiğimiz HEKTAŞ Tarımsal İnovasyon, Eğitim ve Deneyim Merkezi’mizde tarımsal Ar-Ge’de Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyoruz. Ülkemizin tarımsal anlamda geleceğini garanti altına alacak kuşaklar yetiştirecek olan merkezde düzenli olarak Türkiye’nin dört bir yanından ağırladığımız çiftçilerimizi, 607 dönümlük deneyim alanında yeni teknolojilerle tanıştırarak, verim odaklı üretimde fark yaratmalarını sağlayacak uygulamaları deneyimlemelerini sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl itibariyle başladığımız çiftçi ziyaretlerinde 5 yılda toplam 25 bin üreticiye birebir dokunmayı hedefliyoruz.