AKILLI TARIMIN ÖNCÜSÜNDEN

AKILLI TARIM TEKNOLOJİLERİ

Kurulduğu günden bu yana verimlilik ve kaliteyi artırmanın yanı sıra sürdürülebilirliği de faaliyetlerinin merkezine alan HEKTAŞ, Akılı Tarımın Öncüsü mottosuna uygun olarak üreticilerin yanında olmaya devam ediyor.

Orhangazi Tarımsal İnovasyon Eğitim ve Deneyim Merkezi tesisinde yer alan serada konumlanmış sensörler, yüksek teknolokili tarım drone’ları, blockchain teknolojisi ile güvenliği sağlanan İzlenebilir Güvenli Gıda Platformu, üreticilerin istedikleri her ana her yerde yanlarında olan yapay zeka destekli mobil danışman HEKTAŞ Akıllı Asistan mobil uygulaması ile Türk tarımına değer katmaya devam eden HEKTAŞ mevcut projelerine her geçen gün yenilerini ekleyerek üreticiler arasında yaygınlaşması için de çalışmalarını sürdürüyor.

ico-ph

HEKTAŞ AKILLI ASİSTAN

Akıllı Asistan : Yapay zeka destekli mobil uygulamamızla birlikte hastalık tespiti, ilaçlama programları, hava durumu ve güncel piyasalar ile birlikte alınan ilacın QR kodunu okutarak sahte olup olmadığını anlamak artık tek tuş ile cebinizde.

ico-hex

İZLENEBİLİR GÜVENLİ GIDA PLATFORMU

İGGP: Ürün üzerindeki QR kodu okutarak, blockchain ile güvenlik altına alınmış tüm üretim verilerine kolaylıkla erişin. Ürün analiz raporu, görseller, ürün hakkında bilgiler, ilaçlama ve gübreleme raporları gibi önemli verilere ulaşabilin.

ico-drone

HEKTAŞ TURNA

Kızılötesi ışınlarla bitkilerinizin sağlık seviyesini ölçün, su ve besin ihtiyaçlarını tespit edin, kolayca ilaçlama yaparak ürünlerinizden ve zamanınızdan tasarruf edin, minimum rekolte kaybı ile sezonu bitirin.

HEKTAŞ AKILLI ASİSTAN

Hektaş Akıllı Asistan uygulamasıyla, arazilerinde ve seralarında hastalıkla karşılaşan üreticilerin anlık olarak cep telefonu kameralarıyla hastalığı en hızlı şekilde tespit etmeleri ve en doğru bilgileri almaları amaçlanmıştır. Hastalık bulunurken aynı zamanda bu hastalığa dair ilaçlama programları da verilmiştir. Uygulamayı cep telefonlarına yükleyen kullanıcılarımız kullandığı ilaç veya gübrelerdeki karekodları okutarak ürünün doğruluğunu teyit edebilecekler ve bu sayede uygulamada fazladan hastalıklı fotoğraf okutabilmek için kredi puanı kazanacaklar. Kullanıcılar aynı zamanda kendi tarlalarını uygulamaya yükleyebilecek, anlık olarak güncel hava durumunu görebilecek ve tarlalarının bitki sağlığı durumlarını NDVI görüntüler sayesinde kontrol edebilecekler.

 

  • Zararlı/hastalık tespiti
  • İlaçlama tavsiyeleri
  • Güncel hal ve borsa fiyatlari
  • Hava durumu analiz ve tahminleri
ios
android

İZLENEBİLİR GÜVENLİ GIDA PLATFORMU

HEKTAŞ İzlenebilir Güvenli Gıda sayesinde tüketici, raflara gelen meyve/sebze ürünlerinde yer alan QR kod sayesinde ürünün nerede, ne zaman, hangi şartlarda üretildiğini, ürünün analiz raporunu, ilaçlama ve gübreleme zamanlarını, ürünün tohumdan rafa kadar olan ki resimlerini, ürün açıklamalarını tek bir QR kod sayesinde öğrenebiliyor. Aynı zamanda üreticilerin seraları sensör ve gatewayler ile sürekli izlenerek daha sağlıklı bir hasat gerçekleştiriliyor.

 

  • Tarımda blockchain teknolojisinin kullanıldığı ilk proje
  • Hem son tüketiciye, hem üreticiye hem de perakendeciye fayda sunar
  • Tüketiciler sofrasındaki ürünün tohumdan sofraya yolculuğunu keşfediyor
  • Üreticiler ise yapay zeka ve sensörler gibi teknolojik tarım uygulamalarıyla daha verimli üretim yapıyor
  • Perakendeciler ise tüketiciye güvenli ve kaliteli ürünler sunarak müşteri memnuniyeti sağlıyor

HEKTAŞ TURNA

Dijital tarımın önde gelen uygulamalarından birisi olan drone ile ilaçlama, çiftçimizin hem zamanından hem de ürünlerinden tasarruf etmesini sağlıyor. Dronelerimiz ile ilaçlama yaparken aynı zamanda tarım arazilerinin üzerinde uçan insansız hava aracı, belirli kızılötesi ışınımlarla gözlem yaparak bitkinin sağlık seviyesini ölçerek su veya gübre ihtiyacının tespit edilmesini sağlıyor. Hektarlarca tarım arazisini kısa bir sürede tarayıp haritalandırabilen dronelar, çektikleri fotoğraflarla üreticileri bilgilendirebiliyor. Bir drone ile tarlanın (eğim, tel, direk vs) ve hava durumunun şartlarına göre ortalama günlük 500 dekar ilaçlama yapılabiliyor.

 

  • Maliyetlerde azalma
  • Uygulama kolaylığı
  • Tüm araziye hakimiyet
  • Bitki ihtiyaçlarının tespiti ile kontrollü ve verimli üretim
  • 1 Pil 10-12 dk arasında havada kalabilme
  • 16 ve 30 L kapasite tank kapasitesi
  • Püskürtme Genişliği : 4 – 6.5 M Aralıkta 1.5 – 3 M yükseklikte
  • Drone üzerine takılan multispectral kameralar ıle ürünlerin rekoltesi belirlenir, çeşitli kimyasal maddelerin tespiti yapılır, bitkinin sağlıklı olup olmadığı izlenebilir, herhangi bir doğa olayında ise ölçüm yapılabilir.

SENSÖRLER

Veri temelli tarımsal üretimi desteklemek, yaygınlaştırmak ve üreticilere bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla Orhangazi Tarımsal İnovasyon Eğitim ve Deneyim Merkezi seralarında, Antalya açık tarla arazilerinde yapay zeka destekli yüksek teknolojili sensörler kullanıyoruz. Bu sensörler ile bitkinin, toprağın ve bölgenin toprak sıcaklık ve nem, sera sıcaklık ve nem, radyasyon NPK CO2 ve basınç gibi bir çok değeri takip edebiliyor ve üretim adımlarımızı bu veriler ışığında hep taze tutuyoruz. Böylece toprağa ve bitkiye ihtiyacı olduğunda olan takviyeleri sunaram verimli, sürdürülebilir ve kaliteli tarımsal üretim yapmanın kapılarını aralıyoruz.

 

  • Bitkiye ihtiyacı olan besin-su-ilaçları, veriler ışığında, gerektiğinde ve ihtiyacı kadar sunarak kaliteyi standart haline getirir
  • Otonom sistemleri destekleyerek maddi kayıplar ve beşeri hataları minimuma indirir
  • Bitkileri 7/24 izleyerek topladığı datalarla olası risklere karşı tedbir alma fırsatı yaratır
  • Optimal üretim koşullarını tespit ederek üretimi şekillendirir
  • Üretim alanına getirdiği modernizasyon ile maliyetleri azaltır

Uygulamalarımızdan Ekran Görüntüleri

Akıllı Tarım Teknolojileri

MALİYETLERİNİZİ AZALTABİLİRSİNİZ

Geleneksel tarım yöntemlerine kıyasla iyi tarım uygulamaları, minimum maliyetle maksimum getiriyi sağlar.

Akıllı Tarım Teknolojileri

RİSKLERE KARŞI ÖNLEM ALABİLİRSİNİZ

Veri temeli üretim yaklaşımı ile olası olumsuzluklara karşı hiçbir zaman tedbirsiz yakalanmazsınız.

Akıllı Tarım Teknolojileri

BEŞERİ HATALARI MİNİMUMA İNDİREBİLİRSİNİZ

Otonom sistemler sayesinde üretimde minimum insan kaynağı kullanarak güvenli, verimli ve kaliteli üretim gerçekleştirmek çok kolay.

Akıllı Tarım Teknolojileri

VERİMLİLİĞİNİZİ ARTIRABİLİRSİNİZ

Emeklerinizin karşılığını en iyi şekilde alabilmeniz için tarım teknolojileri hep yanınızda.

Akıllı Tarım Teknolojileri

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME ADIM ATABİLİRSİNİZ

Gelecek nesillere daha yeşil daha güçlü topraklar bırakmak elimizde.

Akıllı Tarım Teknolojileri

HEM ÜLKE HEM KENDİ EKONOMİNİZE DEĞER KATABİLİRSİNİZ

Tüm bu faydalarla birlikte edinilecek maddi kazanımlar ile kendini ve ülkemiz için daha güçlü bir ekonomi sağlayabilirsiniz.

Uygulamalarımızı Deneyenler Neler Diyor?

Merak Ettikleriniz

Hektaş Turna drone'ları satılıyor mu?

Dronelerimiz ile sadece ilaçlama hizmeti veriyoruz.

QR kodu okuttuğumda aldığım bilgiler ne derece doğru?

Tarımda ilk kez kullanılan blockchain teknolojisi, bilgilerin doğrulanabilir ve değiştirilemez nitelikte olmasını sağlar. Bu nedenle İzlenebilir Güvenli Gıda Platformu üzerinden alacağınız tüm bilgiler, dış etkenlere karşı tamamen kapalı şekilde sistemde muhafaza edilir. Size de ürünleri güvenle tüketme keyfi kalır.

Hektaş Turna drone'ları havada ne kadar süre kalabiliyor?

Havanın durumuna, rüzgara ve dronenin hızına göre değişiyor. Tek batarya ile yaklaşık olarak 10-15 dakika arası havada kalabiliyor.

Hektaş Turna drone'ları kaç litre depo kapasitesine sahip?

DJI Agras T-30 tip drone’umuzun 30 litre depo kapasitesi bulunmaktadır.

Hektaş Turna drone'ları bitkinin/yaprağın en altına kadar inebiliyor mu?

Pervanelerinin gücü oldukça yüksek olduğu için ve alçak uçuş yapılabildiği için bitkiyi/yaprağı tamamen ayırıyor ve ilacın en alta kadar inmesini sağlıyor.

Drone bir ağaç, insan veya kuşa yaklaştığı zaman ne oluyor?

Üzerindeki radarlar sayesinde cismi algılıyor ve uyarı veriyor. Bunları yaparken olduğu yerde sabit bekliyor ve cisme yaklaşmıyor.

Sıkça Sorulan Sorular

Hektaş Turna en fazla ne kadar alçaktan uçabiliyor?

1.5 metreye kadar alçak uçuş gerçekleştirebiliyor.

Drone ile gübre atılabiliyor mu?

Sıvı gübre ve yaprak gübresi uygulaması gerçekleştirilebilir.

Drone ile tohum atılabiliyor mu?

Evet tohum atılabiliyor.

Tarlamı neden drone ile ilaçlamalıyım?

Günde yaklaşık 400-800 dekara yakın alan ilaçlanabilmekte (Tarlanın konumuna, düzlüğüne bağlı olarak rakam değişebilir) bu da çok büyük bir zaman kazanımı demek. Aynı zamanda su ve benzinden de büyük bir oranda tasarruf etmiş oluyorsunuz.

Akşam drone ile ilaçlama yapılabilir mi?

Evet akşam ilaçlama yapılabilir, kendi üzerinde de ışığı bulunmakta.

Yine de aklınızda soru işaretleri varsa

Akıllı Tarımın Öncüsü Hep Yanınızda

Formu doldurarak ekibimizin sizinle iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz.

    E-Posta*


    Ad-Soyad*

    Cep Telefonu*

    Mesaj

    Retype the CAPTCHA code from the image
    Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
     

    Resimdeki Güvenlik Kodunu Altındaki Kutuya Giriniz

    Hektaş Çiftçi Danışma Hattı