Açıklama
Bitki Koruma Ürününün Kullanma Şekli
Süs Bitkileri – Galerisineği: İlk galeri belirtileri görülür görülmez ilaçlamaya başlanır. Gerekirse ilaçlama tekrarlanabilir. İki ilaçlama arasında en az 7 gün ara olmalıdır.
Pamuk – Kırmızıörümcek: Mücadele zamanının belirlenmesi için bitkiler 4-6 yapraklıyken kontroller yapılır. Zararlı yalnız tarla kenarında yada içinde lokal olarak bulunuyorsa sadece bu kısımlar ilaçlanmalıdır. Yaprak başına ortalama Akdeniz Bölgesinde 5 adet, Ege ve Güney Doğu Anadolu Bölgesine 10 adet canlı kırmızı örümcek görüldüğünde ilaçlama yapılmalıdır.
Domates, Biber, Hıyar, Kabak, Kornişon, Patlıcan – Kırmızıörümcekler:
Sebze üretim alanlarına parsellerin köşegenlerinden çapraz olarak girilir. Bitkilerin dip ve orta yapraklarında sayım yapılır. Dekar başına ufak yapraklı bitkiler için 20 yaprakta ortalama 3 adet canlı kırmızıörümcek, hıyar-patlıcan gibi iri yapraklı bitkilerde ise 10 yaprakta ortalama 5 adet canlı kırmızıörümcek bulunduğunda tek uygulama yapılır.
Çilek – Kırmızıörümcek: Erken dönem uygulaması: sorun olan çilek alanlarında, çiçek ve yeşil meyve döneminde (İlk olgun meyveler görülmeden önce) kırmızıörümcekler görüldüğünde tek ilaçlama yapılır. Erken dönem uygulaması meyvelerde kalıntı bırakmaması yönünden daha güvenlidir.
Mevsim içi uygulaması: Erken dönem uygulamasının yapılmadığı durumlarda, açıkta yetiştirilen çilekler mevsim başında (Mart sonu-Nisan başı) 3-5 gün aralıklarla kontrol edilir. Kırmızıörümcekler çilekte mevsim başında çevredeki bitkilerde görülür. Öncelikle bu bitkilerin kontrol edilmesi ve ilaçlanması yeterlidir. Popülasyonun yaygınlık göstermesi durumunda tarlayı temsil edecek şekilde bitkilerin orta ve alt bölümlerinden en az 50 yaprakçık incelenir. Yaprakçık başına 15 ve üzerinde kırmızıörümcek tespit edilmesi halinde ilaçlamaya karar verilir. Meyve toplanmasından hemen sonra ilaçlama yapılır. Son ilaçlama ile hasat arasındaki süreye dikkat edilerek hasat yapılmalıdır.
Diğer Bilgiler
KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılmaz.
Detaylı Tablo Bilgisi
Bitki Adı | Zararlı Organizma Adı | Uygulama Dozu | Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre |
Süs
Bitkileri |
Yaprak galerisineği
(Liriomyza trifolii) |
25 ml/100 L su | – |
Domates | İki noktalı kırmızıörümcek
(Tetranychus urticae) |
25 ml/da | 10 gün |
Pamuk | İki noktalı kırmızıörümcek
(Tetranychus urticae) |
50 ml/da | 21 gün |
Biber
(sera) |
İki noktalı kırmızıörümcek
(Tetranychus urticae) |
25 ml/100 L su | 10 gün |
Hıyar
(sera) |
İki noktalı kırmızıörümcek
(Tetranychus urticae) |
25 ml/100 L su | 10 gün |
Kornişon
(sera) |
İki noktalı kırmızıörümcek
(Tetranychus urticae) |
25 ml/100 L su | 10 gün |
Kabak
(sera) |
İki noktalı kırmızıörümcek
(Tetranychus urticae) |
25 ml/100 L su | 10 gün |
Patlıcan
(sera) |
İki noktalı kırmızıörümcek
(Tetranychus urticae) |
25 ml/100 L su | 10 gün |
Çilek | İki noktalı kırmızıörümcek
(Tetranychus urticae) |
25 ml/100 L su | 10 gün |