7 Ekim 2022
Ekili bitkiler arasında istenmeyen yabani otlar, tarım ürünlerini tehdit eden başlıca unsurlardan biridir. Prensip olarak, herhangi bir bitki türü bu nedenle yabani ot veya yabancı ot olarak tanımlanabilir. Neyin ‘istenmediği’ arazinizdeki bitki örtüsüne bağlıdır.
İçindekiler
- Ceviz Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
- Ceviz Zararlıları ve Hastalıkları ile Nasıl Mücadele Edilir?
- Cevizde Sıkça Görülen Zararlılar
- Ceviz Kurdu
- Dut Kabuklu Biti
- Yaprak Bitleri
- Kırmızı Örümcek
- Cevizde Sıkça Görülen Hastalıklar
- Ceviz Yanığı
- Ceviz Antraknozu Hastalığı
- Ceviz Kabuk Çürüklüğü
- Ceviz Zararlıları ve Hastalıkları İle Mücadelede Hektaş Çözümleri Nelerdir?
İçindekiler
- Ceviz Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
- Ceviz Zararlıları ve Hastalıkları ile Nasıl Mücadele Edilir?
- Cevizde Sıkça Görülen Zararlılar
- Ceviz Kurdu
- Dut Kabuklu Biti
- Yaprak Bitleri
- Kırmızı Örümcek
- Cevizde Sıkça Görülen Hastalıklar
- Ceviz Yanığı
- Ceviz Antraknozu Hastalığı
- Ceviz Kabuk Çürüklüğü
- Ceviz Zararlıları ve Hastalıkları İle Mücadelede Hektaş Çözümleri Nelerdir?
Yabancı Otlarla Mücadele Nasıl Yapılır?
Ekili bitkiler arasında istenmeyen yabani otlar, tarım ürünlerini tehdit eden başlıca unsurlardan biridir. Prensip olarak, herhangi bir bitki türü bu nedenle yabani ot veya yabancı ot olarak tanımlanabilir. Neyin ‘istenmediği’ arazinizdeki bitki örtüsüne bağlıdır. Örneğin, bir bitki, diğer bitkileri boğacak kadar çok büyüdüğü için belirli bir yerde yabani ot olarak görülebilirken aynı bitki farklı ortamda (örneğin bahçelerde) süs bitkisi olarak nitelendirilebilir. Ancak tarım söz konusu olduğunda kökleri ile mahsulün besinine ortak olan ve büyümesini engelleyen bu yabani otlar, tıpkı haşere böcekler gibi mücadele edilmesi gereken zararlılarıdır.
Yabancı Ot Nedir?
Yabani otlar, yerel arazi kullanımına bağlı olarak istenmeyen bitkilerdir. Terim esas olarak bahçıvanlar, sera yöneticileri ya da çiftçiler tarafından kullanılır. Yabani otlar araziye göre istenmeyen otlardır. Çünkü bazı şifalı bitkiler organik tarımda memnuniyetle karşılanırken düzenli tarım ve bahçecilikte istenmeyen olarak kabul edilirler. Yabani ot listeleri bu nedenle yalnızca belirli bir arazi kullanımı bağlamında anlamlıdır.
Bitkiler çeşitli nedenlerle yabani ot olarak kabul edilebilir. Genellikle tarım alanlarında, bahçecilikte, özel bahçelerde ve halka açık yeşil alanlarda işe yaramaz, düzensiz, rahatsız edici veya zararlı olan bitkileri ifade eder.
Yabancı Otların Zararları Nelerdir?
Yabancı otlar, araziye, çevreye ve dolaylı olarak biyoçeşitliliğe zarar verebilecek kadar etkilidir. Dolayısıyla zararlı otlarla mücadele yöntemleri geliştirilmiştir. Yabancı otların genel olarak zararları ise şu şekilde sıralanabilir:
- Tarım ve bahçecilikte yabani otlar, ekinlerin veya çiftlik hayvanlarının büyümesini, dolayısıyla hasat ve verimi sınırlar. Bu tür bitkilere örnek olarak çim, yel otu, sürünen devedikeni, sürünen süt dikeni, haşhaş çeşitleri ve tarla nanesi verilebilir.
- Yabani bitkiler, istenmeyen organizmalar için ev sahibi olabilir. Örneğin, zeytin ağacı ve asma gibi bitkilerin ölümüne neden olabilen Xylella fastidiosa bakterisi, çeşitli süs bitkileri aracılığıyla bulaşır.
- Bitkiler, insan ve hayvan sağlığına doğrudan zararlı veya rahatsız edici ise yabani ot olarak kabul edilir. Örneğin, dev domuz otu, dokunulduğunda şişme ve kabarma gibi bir cilt reaksiyonuna neden olabilir.
- Sarmaşık ve tırmanıcı bitkiler yapıları sarar ve en önemlisi temel zarar verebilir.
- Doğa alanlarında, doğal olarak oluşmayan bitkiler, mevcut olan türlerin yerini alabilir. Bu yer değiştirme, biyoçeşitliliği ve ekolojik toplulukların, ekosistemlerin kalitesini etkileyebileceği için istenmeyen kabul edilir.
Yabancı Otlarla Mücadele Yöntemleri Nelerdir?
Yabancı otlar büyük ölçüde hayvanların taşıdığı tohumlarla yayılır. Yuva yapmak için araziden bitki toplayan sincaplar, bahçede koşarak tohumların yer değiştirmesine neden olan köpekler ve en önemlisi yabani ot tohumları içeren sert toprak parçalarını taşıyan kuşlar, yabani otların yayılmasını sağlar.
Salkımlı veya kanatlı tohumlar için rüzgar ana dağıtıcıdır. Solmuş çiçek, tohumlu beyaz tüylerden oluşur. Bir rüzgar esintisi, çimlerinizi kısa sürede yeni nesil karahindibalarla doldurabilir. Bu tür yabani otlarla mücadele etmek nispeten daha kolaydır, çünkü köklü yabani otlar, arazinizi toprak altından ele geçirir. Toprak altında metrelerce uzunlukta kökleri olan yabani otların kökü koptuğunda her bir parça yeniden kök salabilir ve filizlenmeye devam edebilir. Kök yabani otlara örnek olarak devedikeni, ısırgan otu, gündüzsefası, atkuyruğu, fidanlık otu ve yedi yaprak verilebilir. Çeşitleri nedeniyle yabani otlarla mücadele yöntemleri de farklılık gösterir.
Yabancı otlarla mücadele yöntemleri ise ikiye ayrılır. İlk mekanik yöntemler diğer ise kimyasal yöntemleri kapsar. Mekanik yöntemlerde genellikle malçlama tercih edilse de araziyi su altında bırakma, toprağı sürme, çapalama da etkili yöntemler arasındadır. Kimyasal mücadele yöntemlerinde ise herbisitlerden yardım alınır. Herbisitler ise total ve seçici herbisitler olarak ifade edilebilir.
Sıcak ve güneşli mevsimden önce nemli bir dönem yaşandığında toprak çok fazla nem içerdiğinden yabani otlar hızla yayılabilir. Yabani otları düzgün bir şekilde kontrol edebilmek için havanın güneşli ve kuru, az rüzgarlı olması önemlidir. Yaz sonu yabancı ot kontrolü için idealdir. Bu dönemde kontrol yapılırsa, gelecek baharda daha az yabancı ot çıkması ihtimali yüksektir.
Mekanik Mücadele Yöntemleri Nelerdir?
Yabani otlarla mücadele yöntemlerinde ilk olarak elle müdahale önerilir. Çünkü mekanik yöntemler daha sürdürülebilir ve erken müdahale ile yabancı otların önüne geçilebilir. Mekanik yabani ot kontrolü, aletler, makineler ve aletler kullanılarak yapılan kontroldür. Biçme, otlatma ve su seviyesinin düzenlenmesi de istenmeyen bitkilerin kontrolüne katkıda bulunabilir. Bahçelerde zemin örtüleri veya malçlama yapmak da yabani otların büyümesini engeller.
Malçlama
Malçlama, doğal olduğu için yabani ot mücadelesinde popülaritesi artan yöntemlerden biridir. Malçlama da toprak bir malç tabakasıyla kaplanır. Malç ise saman, yapraklar, talaşlar veya çim kırpıntıları içeren organik veya mineral malzeme tabakasıdır. Bu malzemeleri kullanarak yabani otların büyümesini önleyebilir, aynı zamanda toprağın kalitesini de arttırabilirsiniz.
İyi bir malç tabakası kullanırsanız bahçenizde yabani ot kalmaz. Malç yöntemi sadece bitkilerinizi, sebzelerinizi ve meyvelerinizi daha sağlıklı hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda yabani otları temizlemenize gerek kalmadığından size zaman kazandırır.
Su Altında Bırakma
Su altında bırakma yabancı ot mücadelesi söz konusu olduğunda uzun yıllardır uygulanan yöntemlerden biridir. Sıklıkla çeltik tarlalarında tercih edilen bu yöntemle zararlı ot ve tohumlarının havasız kalarak ölmesi amaçlanır. Ancak fazla su, ekili ürünlere de zarar verebileceğinden çeltik tarlası gibi bol su ile tarım yapılan arazilerin dışında uygularken dikkat edilmesi gerekir.
Toprağı Sürme
Toprağı sürme yöntemi daha çok yeni köklenen ve filizlenen yabani otları temizlemek için etkilidir. Geniş yapraklı yabancı otlar ya da ince olanlar fark etmeksizin zararlı bitkilerden bu şekilde kurtulabilirsiniz. Toprağı sürme esnasında genç bitkilerin kökleri ortaya çıkacağından hem rahat toplanabilir hem de dışarıda kurumaya başladığı için kısa sürede ölerek etkisi hale gelir. Dikenli yabancı otların da meydana çıkmasını sağlar ancak toplanırken dikkatli olunmalıdır.
Çapalama
Çapa, tek yıllık tohum yabani otlarda iyi sonuç verir, ancak kök yabani otların büyümesini de teşvik edebilir. Çapa ile yabani otları kökünden keserek çapalama yapabilirsiniz. Aynı zamanda yabani otların kök salmasını önlemek ya da kurumasını sağlamak için toprağı gevşetmiş olursunuz. Böylece ortaya çıkan yabani otları kolayca çıkarabilirsiniz. Kısa süreli yabancı ot temizlemenin hızlı bir yöntemidir. Bununla birlikte, çapalama yaparken toprağın çok uzaklara savrulmadığından emin olmanız gerekir, aksi takdirde yıllık yabani otların çimlenmesini teşvik edebilirsiniz.
Kimyasal Mücadele Yöntemleri Nelerdir?
Kimyasal yabani ot kontrolünde böcek ilaçları, herbisitler gibi bitki koruma ürünleri kullanılır. Kimyasal pestisitler, en iyi mahsulün büyüme döneminde genellikle mart ve eylül ayları arasında işe yarar. Hava durumu da önemli bir etkendir. Dolayısıyla yağmur yağmadığı veya sadece az rüzgar olduğunda uygulanması tavsiye edilir.
Herbisitler
Herbisitler, yabani ot öldürücü olarak bilinir, kimyasal mücadelenin etkili yöntemlerinden biridir. Yabancı ot ilacı olarak da bilindiğinden ilaçlama yapılarak kullanılır. Herbisitler, çiftliklerde, ticari ormanlarda, çimlerde, peyzajlarda istenmeyen bitkileri kontrol etmek için tercih edilir. Ancak bazen suda yaşayan yabani ot kontrolü için doğrudan yüzey sularına uygulanabilir. Temel olarak, seçici ve (total) seçici olmayan şeklinde adlandırılan iki ana herbisit türü vardır.
Total Herbisitler
Seçici olmayan varyantlar, temas ettiği tüm bitkileri öldürür. Çünkü değişken, ve çok çeşitli yabani otları/bitkileri ortadan kaldırmak için tasarlanır. Temas veya sistemik eylem modu ile çalışır. Örneğin glifosat çok yıllık yabani otları öldüren bir herbisittir. Bu kimyasalı kullanmanın avantajı ise bitkiler için ne kadar zehirli olsa da hayvanlara veya insanlara herhangi bir zarar vermemesidir.
Seçici Herbisitler
Seçici herbisitler, adından da anlaşıldığı gibi hedefe yönelik ilaçlardır. Dolayısıyla belirli bir yabani otun büyümesini engellerken kullanılır, diğer bitkiler zarar görmez. Yalnızca çim ve geniş yapraklı yabani otlar gibi belirli bitki türlerine karşı son derece etkili olacak şekilde formüle edilmiştir. Ancak diğer bitki türleri için zararlı değildir.
Herbisitler Nasıl Kullanılır?
Seçici herbisitler kullanırken, ortadan kaldırmak istediğiniz bitki türlerini hedeflediğini doğrulamak için ürün etiketini okumak önemlidir. Uygulamanın etkili olması için dozajına ve zamanlamasına dikkat etmeniz gerekir. Total herbisitler ise tüm bitkiler hedeflediğinden ve küçük bir spreyleme bile etkili olduğundan talimatlara uygun dikkatli kullanım gerektirir. Hangi türün kullanılacağına karar vermek ise yok etmek istediğiniz bitki türüne ve yakınlarda süs bitkileri dikilip dikilmediğine bağlıdır. Siz de tarım arazisinde ya da bahçenizdeki yabancı otlarla mücadele ederken pratik ve etkili ürünler kullanmak isterseniz Hektaş’ın sunduğu pestisitlerden yararlanabilirsiniz.
Benzer Bloglar
-
1 Mayıs 2023
Biber Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Biber Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele1 Mayıs 2023 Bitki Koruma -
27 Mart 2023
Biber Gübreleme Nasıl Olmalı?
Biber Gübreleme Nasıl Olmalı?27 Mart 2023 Bitki Besleme -
21 Mart 2023
Biber Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?
Biber Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?21 Mart 2023 Bitki Koruma -
20 Mart 2023
Biber Nasıl Sulanmalı?
Biber Nasıl Sulanmalı?20 Mart 2023 Bitki Besleme -
16 Mart 2023
Türkiye’de Biber Hangi Bölgede ve İklimde Yetişir?
Türkiye’de Biber Hangi Bölgede ve İklimde Yetişir?16 Mart 2023 Bitki Koruma -
10 Mart 2023
Biber Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Biber Nasıl Yetiştirilir?
Biber Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Biber Nasıl Yetiştirilir?10 Mart 2023 Bitki Koruma -
7 Mart 2023
Nektarin Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Nektarin Nasıl Yetiştirilir?
Nektarin Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Nektarin Nasıl Yetiştirilir?7 Mart 2023 Bitki Koruma -
24 Mart 2023
Kayısı Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Kayısı Nasıl Yetiştirilir?
Kayısı Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Kayısı Nasıl Yetiştirilir?24 Mart 2023 Bitki Koruma -
15 Mart 2023
Kanola Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Kanola Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele15 Mart 2023 Bitki Koruma -
14 Ocak 2024
Nektarin Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Nektarin Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele14 Ocak 2024 Bitki Koruma -
8 Ocak 2024
Nektarin Gübreleme Nasıl Olmalı?
Nektarin Gübreleme Nasıl Olmalı?8 Ocak 2024 Bitki Besleme -
17 Aralık 2023
Nektarin Ağaçları Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?
Nektarin Ağaçları Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?17 Aralık 2023 Bitki Koruma -
21 Kasım 2023
Nektarin Nasıl Sulanmalı?
Nektarin Nasıl Sulanmalı?21 Kasım 2023 Bitki Besleme -
12 Ağustos 2023
Türkiye’de Nektarin Hangi Bölgede ve Mevsimde Yetişir?
Türkiye’de Nektarin Hangi Bölgede ve Mevsimde Yetişir?12 Ağustos 2023 Bitki Koruma -
1 Temmuz 2023
Kayısı Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Kayısı Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele1 Temmuz 2023 Bitki Koruma -
15 Haziran 2023
Kayısı Gübreleme Nasıl Olmalı?
Kayısı Gübreleme Nasıl Olmalı?15 Haziran 2023 Bitki Besleme -
2 Haziran 2023
Kayısı Nasıl Sulanmalı?
Kayısı Nasıl Sulanmalı?2 Haziran 2023 Bitki Besleme -
11 Mayıs 2023
Kayısı Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?
Kayısı Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?11 Mayıs 2023 Bitki Koruma -
3 Nisan 2023
Türkiye’de Kayısı Hangi Bölgede Yetişir?
Türkiye’de Kayısı Hangi Bölgede Yetişir?3 Nisan 2023 Bitki Koruma -
8 Mart 2023
Kanola Gübreleme Nasıl Olmalı?
Kanola Gübreleme Nasıl Olmalı?8 Mart 2023 Bitki Besleme -
1 Mart 2023
Kanola Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?
Kanola Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?1 Mart 2023 Bitki Koruma -
27 Şubat 2023
Kanola Nasıl Sulanmalı?
Kanola Nasıl Sulanmalı?27 Şubat 2023 Bitki Besleme -
21 Şubat 2023
Türkiye’de Kanola Hangi Bölgede Yetişir?
Türkiye’de Kanola Hangi Bölgede Yetişir?21 Şubat 2023 Bitki Koruma -
11 Şubat 2023
Kanola Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Kanola Nasıl Yetiştirilir?
Kanola Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Kanola Nasıl Yetiştirilir?11 Şubat 2023 Bitki Koruma -
1 Şubat 2023
Toprak Asitlenmesi Nedir? Nedenleri Nelerdir?
Toprak Asitlenmesi Nedir? Nedenleri Nelerdir?1 Şubat 2023 Akıllı Tarım -
28 Ocak 2023
Hassas Tarım Nedir? Nasıl Yapılır?
Hassas Tarım Nedir? Nasıl Yapılır?28 Ocak 2023 Akıllı Tarım -
16 Ocak 2023
Dikey Tarım Nedir?
Dikey Tarım Nedir?16 Ocak 2023 Akıllı Tarım -
12 Ekim 2022
Biçerdöverle Hasat Nasıl Yapılır?
Biçerdöverle Hasat Nasıl Yapılır?12 Ekim 2022 Akıllı Tarım -
9 Ekim 2022
Erozyon Nedir?
Erozyon Nedir?9 Ekim 2022 Akıllı Tarım -
5 Ekim 2022
Ceviz Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Ceviz Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele5 Ekim 2022 Bitki Koruma -
2 Ekim 2022
Ceviz Gübreleme Nasıl Olmalı?
Ceviz Gübreleme Nasıl Olmalı?2 Ekim 2022 Bitki Besleme -
1 Ekim 2022
Ceviz Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?
Ceviz Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?1 Ekim 2022 Bitki Koruma -
28 Eylül 2022
Ceviz Nasıl Sulanmalı?
Ceviz Nasıl Sulanmalı?28 Eylül 2022 Bitki Besleme -
26 Eylül 2022
Türkiye’de Ceviz Hangi Bölgede Yetişir?
Türkiye’de Ceviz Hangi Bölgede Yetişir?26 Eylül 2022 Bitki Koruma -
25 Eylül 2022
Ceviz Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Ceviz Nasıl Yetiştirilir?
Ceviz Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Ceviz Nasıl Yetiştirilir?25 Eylül 2022 Bitki Koruma -
22 Eylül 2022
Fındık Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Fındık Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele22 Eylül 2022 Bitki Koruma -
21 Eylül 2022
Fındık Gübreleme Nasıl Olmalı?
Fındık Gübreleme Nasıl Olmalı?21 Eylül 2022 Bitki Besleme -
18 Eylül 2022
Fındık Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?
Fındık Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?18 Eylül 2022 Bitki Koruma -
14 Eylül 2022
Fındık Nasıl Sulanmalı?
Fındık Nasıl Sulanmalı?14 Eylül 2022 Bitki Besleme -
11 Eylül 2022
Türkiye’de Fındık Hangi Mevsimde Yetişir?
Türkiye’de Fındık Hangi Mevsimde Yetişir?11 Eylül 2022 Bitki Koruma -
8 Eylül 2022
Fındık Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Fındık Nasıl Yetiştirilir?
Fındık Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Fındık Nasıl Yetiştirilir?8 Eylül 2022 Bitki Koruma -
7 Eylül 2022
Organik Tarım Nedir? Organik Tarım Nasıl Yapılır?
Organik Tarım Nedir? Organik Tarım Nasıl Yapılır?7 Eylül 2022 Akıllı Tarım -
3 Eylül 2022
Torfta Bitki Nasıl Yetiştirilir?
Torfta Bitki Nasıl Yetiştirilir?3 Eylül 2022 Akıllı Tarım -
2 Eylül 2022
Bitki Beslemesinde Kalsiyum Neden Önemlidir?
Bitki Beslemesinde Kalsiyum Neden Önemlidir?2 Eylül 2022 Bitki Besleme -
30 Ağustos 2022
Bitkilerde Demir Eksikliği Nedir? Nasıl Giderilir?
Bitkilerde Demir Eksikliği Nedir? Nasıl Giderilir?30 Ağustos 2022 Bitki Besleme -
27 Ağustos 2022
Damla Sulama Sisteminin Yararları Nelerdir?
Damla Sulama Sisteminin Yararları Nelerdir?27 Ağustos 2022 Akıllı Tarım -
24 Ağustos 2022
Toprak Analizine Göre Gübreleme Nasıl Yapılır?
Toprak Analizine Göre Gübreleme Nasıl Yapılır?24 Ağustos 2022 Bitki Besleme -
23 Ağustos 2022
Patates Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Patates Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele23 Ağustos 2022 Bitki Koruma -
20 Ağustos 2022
Patates Gübreleme Nasıl Olmalı
Patates Gübreleme Nasıl Olmalı20 Ağustos 2022 Bitki Besleme -
18 Ağustos 2022
Patates Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?
Patates Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?18 Ağustos 2022 Bitki Koruma -
17 Ağustos 2022
Patates Nasıl Sulanmalı?
Patates Nasıl Sulanmalı?17 Ağustos 2022 Bitki Besleme -
16 Ağustos 2022
Türkiye’de Patates Hangi Bölgede Yetişir?
Türkiye’de Patates Hangi Bölgede Yetişir?16 Ağustos 2022 Bitki Koruma -
14 Ağustos 2022
Patates Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Patates Nasıl Yetiştirilir?
Patates Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Patates Nasıl Yetiştirilir?14 Ağustos 2022 Bitki Koruma -
12 Ağustos 2022
Çilek Gübreleme Nasıl Olmalı
Çilek Gübreleme Nasıl Olmalı12 Ağustos 2022 Bitki Besleme -
11 Ağustos 2022
Çilek Nasıl Sulanmalı
Çilek Nasıl Sulanmalı11 Ağustos 2022 Bitki Besleme -
7 Ağustos 2022
Çilek Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Çilek Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele7 Ağustos 2022 Bitki Koruma -
2 Ağustos 2022
Çilek Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir
Çilek Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir2 Ağustos 2022 2 dk Bitki Koruma -
29 Temmuz 2022
Çilek Hangi Mevsimde ve Hangi Bölgede Yetişir?
Çilek Hangi Mevsimde ve Hangi Bölgede Yetişir?29 Temmuz 2022 Bitki Koruma -
25 Temmuz 2022
Çilek Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Çilek Nasıl Yetiştirilir?
Çilek Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Çilek Nasıl Yetiştirilir?25 Temmuz 2022 Bitki Koruma -
20 Temmuz 2022
Domates Gübreleme Nasıl Olmalı
Domates Gübreleme Nasıl Olmalı20 Temmuz 2022 Bitki Besleme -
17 Temmuz 2022
Domates Nasıl Sulanmalı
Domates Nasıl Sulanmalı17 Temmuz 2022 Bitki Besleme -
14 Temmuz 2022
Domates Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Domates Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele14 Temmuz 2022 Bitki Koruma -
11 Temmuz 2022
Domates Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir
Domates Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir11 Temmuz 2022 Bitki Koruma -
8 Temmuz 2022
Türkiye’de Domates Hangi Bölgede Yetişir
Türkiye’de Domates Hangi Bölgede Yetişir8 Temmuz 2022 Bitki Koruma -
5 Temmuz 2022
Domates Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Domates Nasıl Yetiştirilir?
Domates Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Domates Nasıl Yetiştirilir?5 Temmuz 2022 Bitki Koruma -
4 Temmuz 2022
Zeytinde Gübreleme Nasıl Olmalı
Zeytinde Gübreleme Nasıl Olmalı4 Temmuz 2022 Bitki Besleme -
1 Temmuz 2022
Elma Ağaçlarında Gübreleme Nasıl Olmalı
Elma Ağaçlarında Gübreleme Nasıl Olmalı1 Temmuz 2022 Bitki Besleme -
27 Haziran 2022
Zeytinde Sulama Nasıl Olmalı
Zeytinde Sulama Nasıl Olmalı27 Haziran 2022 Bitki Besleme -
23 Haziran 2022
Elma Ağacı Nasıl Sulanmalı
Elma Ağacı Nasıl Sulanmalı23 Haziran 2022 Bitki Besleme -
19 Haziran 2022
Zeytin Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Zeytin Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele19 Haziran 2022 Bitki Koruma -
15 Haziran 2022
Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır
Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır15 Haziran 2022 Akıllı Tarım -
12 Haziran 2022
Elma Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Elma Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele12 Haziran 2022 Bitki Koruma -
11 Haziran 2022
Zeytin Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?
Zeytin Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?11 Haziran 2022 Bitki Koruma -
6 Haziran 2022
Örtü Altı Yetiştiriciliği Nedir? Nasıl Yapılır?
Örtü Altı Yetiştiriciliği Nedir? Nasıl Yapılır?6 Haziran 2022 Akıllı Tarım -
3 Haziran 2022
Elma Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir
Elma Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir3 Haziran 2022 Bitki Koruma -
30 Mayıs 2022
Zeytin Hangi Bölgede Yetişir?
Zeytin Hangi Bölgede Yetişir?30 Mayıs 2022 Bitki Koruma -
25 Mayıs 2022
Tarımda Kışlık Bakım ve Mücadele
Tarımda Kışlık Bakım ve Mücadele25 Mayıs 2022 Akıllı Tarım -
21 Mayıs 2022
Türkiye’de Elma Hangi Bölgede Yetişir
Türkiye’de Elma Hangi Bölgede Yetişir21 Mayıs 2022 Bitki Koruma -
16 Mayıs 2022
Zeytin Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Zeytin Nasıl Yetiştirilir
Zeytin Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Zeytin Nasıl Yetiştirilir16 Mayıs 2022 Bitki Koruma -
15 Mayıs 2022
Kış Aylarında Meyve Ağacı Bakımı Nasıl Yapılmalı?
Kış Aylarında Meyve Ağacı Bakımı Nasıl Yapılmalı?15 Mayıs 2022 Akıllı Tarım -
14 Mayıs 2022
Elma Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Elma Nasıl Yetiştirilir?
Elma Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Elma Nasıl Yetiştirilir?14 Mayıs 2022 Bitki Koruma -
12 Mayıs 2022
Şeker Pancarında Gübreleme Nasıl Olmalı?
Şeker Pancarında Gübreleme Nasıl Olmalı?12 Mayıs 2022 Bitki Besleme -
11 Mayıs 2022
Şeker Pancarı Yetiştiriciliğinde Sulama
Şeker Pancarı Yetiştiriciliğinde Sulama11 Mayıs 2022 Bitki Besleme -
7 Mayıs 2022
Şeker Pancarı Zararlıları ve Hastalıkları ile Nasıl Mücadele Edilir?
Şeker Pancarı Zararlıları ve Hastalıkları ile Nasıl Mücadele Edilir?7 Mayıs 2022 Bitki Koruma -
3 Mayıs 2022
Türkiye’de Şeker Pancarı Hangi Bölgede Yetişir
Türkiye’de Şeker Pancarı Hangi Bölgede Yetişir3 Mayıs 2022 Bitki Koruma -
1 Mayıs 2022
Şeker Pancarı Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?
Şeker Pancarı Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?1 Mayıs 2022 Bitki Koruma -
30 Nisan 2022
Şeker Pancarı Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Şeker Pancarı Nasıl Yetiştirilir?
Şeker Pancarı Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Şeker Pancarı Nasıl Yetiştirilir?30 Nisan 2022 Bitki Koruma -
26 Nisan 2022
Topraksız (Hidroponik) Tarım Nedir?
Topraksız (Hidroponik) Tarım Nedir?26 Nisan 2022 Akıllı Tarım -
28 Nisan 2022
Nematodların Genel Özellikleri Nelerdir?
Nematodların Genel Özellikleri Nelerdir?28 Nisan 2022 Bitki Koruma -
26 Nisan 2022
Buğday Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?
Buğday Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?26 Nisan 2022 Bitki Koruma -
25 Nisan 2022
Türkiye’de Buğday Hangi Bölgede Yetişir?
Türkiye’de Buğday Hangi Bölgede Yetişir?25 Nisan 2022 Akıllı Tarım -
23 Nisan 2022
Buğdayda Gübreleme Nasıl Olmalı?
Buğdayda Gübreleme Nasıl Olmalı?23 Nisan 2022 Bitki Besleme -
20 Nisan 2022
Buğdayda Sulama Nasıl Olmalı?
Buğdayda Sulama Nasıl Olmalı?20 Nisan 2022 Bitki Besleme -
14 Nisan 2022
Tarımda Teknoloji Kullanımı ve Popüler Tarım Teknolojileri
Tarımda Teknoloji Kullanımı ve Popüler Tarım Teknolojileri14 Nisan 2022 Akıllı Tarım -
13 Nisan 2022
Buğday Yetiştiriciliğine Dair Her Şey
Buğday Yetiştiriciliğine Dair Her Şey13 Nisan 2022 Akıllı Tarım -
10 Nisan 2022
Akıllı Tarım Nedir?
Akıllı Tarım Nedir?10 Nisan 2022 Akıllı Tarım -
9 Nisan 2022
Mısırda Sulama Nasıl Olmalı
Mısırda Sulama Nasıl Olmalı9 Nisan 2022 Bitki Besleme -
5 Nisan 2022
Mısırda Bitki Besleme Nasıl Olmalı?
Mısırda Bitki Besleme Nasıl Olmalı?5 Nisan 2022 Bitki Besleme -
3 Nisan 2022
Mısır Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele
Mısır Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele3 Nisan 2022 Bitki Koruma -
30 Mart 2022
Mısır Ne Zaman Ekilir?
Mısır Ne Zaman Ekilir?30 Mart 2022 Akıllı Tarım -
28 Mart 2022
Mısır Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
Mısır Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?28 Mart 2022 Akıllı Tarım -
23 Mart 2022
İş Güvenliğinde İkinci Adım
İş Güvenliğinde İkinci Adım23 Mart 2022 Akıllı Tarım -
20 Mart 2022
Nematod Mücadelesinin İpuçları
Nematod Mücadelesinin İpuçları20 Mart 2022 Bitki Koruma -
19 Mart 2022
Sulama Teknolojileri
Sulama Teknolojileri19 Mart 2022 Akıllı Tarım -
17 Mart 2022
Rakamlarla Domates
Rakamlarla Domates17 Mart 2022 Akıllı Tarım -
13 Mart 2022
İlaçlama Sonrasında İş Güvenliği Adımları
İlaçlama Sonrasında İş Güvenliği Adımları13 Mart 2022 Bitki Koruma -
12 Mart 2022
Pamukta Bitki Besleme Nasıl Olmalı?
Pamukta Bitki Besleme Nasıl Olmalı?12 Mart 2022 Akıllı Tarım -
10 Mart 2022
Pamuk Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Pamuk Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele10 Mart 2022 Akıllı Tarım -
6 Mart 2022
Rakamlarla Patates
Rakamlarla Patates6 Mart 2022 Bitki Koruma -
5 Mart 2022
Türkiye’de Pamuk Hangi Bölgede Yetişir?
Türkiye’de Pamuk Hangi Bölgede Yetişir?5 Mart 2022 Bitki Besleme -
3 Mart 2022
Yeni Nesil İleri Teknoloji Gübre Nedir?
Yeni Nesil İleri Teknoloji Gübre Nedir?3 Mart 2022 Bitki Besleme -
2 Mart 2022
Karasinek İle Neden Mücadele Edilmeli
Karasinek İle Neden Mücadele Edilmeli2 Mart 2022 Bitki Koruma -
28 Şubat 2022
Pamukta Sulama Nasıl Olmalı?
Pamukta Sulama Nasıl Olmalı?28 Şubat 2022 Bitki Koruma -
25 Şubat 2022
Tarımda Uzaktan Erişim Araçları Geleceği Şekillendiriyor
Tarımda Uzaktan Erişim Araçları Geleceği Şekillendiriyor25 Şubat 2022 Akıllı Tarım -
20 Şubat 2022
Pamuk Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?
Pamuk Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?20 Şubat 2022 Akıllı Tarım -
18 Şubat 2022
Turunçgil Ailesi
Turunçgil Ailesi18 Şubat 2022 Bitki Koruma -
16 Şubat 2022
Pamuk Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Pamuk Nasıl Yetiştirilir?
Pamuk Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Pamuk Nasıl Yetiştirilir?16 Şubat 2022 Akıllı Tarım -
15 Şubat 2022
Tarımın Doğru Bilinen Yanlışları
Tarımın Doğru Bilinen Yanlışları15 Şubat 2022 Akıllı Tarım -
11 Şubat 2022
Bitki Besleme Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Bitki Besleme Hakkında Bilmeniz Gerekenler11 Şubat 2022 Bitki Besleme -
10 Şubat 2022
Silajlık Mısır Çeşidinin Önemi
Silajlık Mısır Çeşidinin Önemi10 Şubat 2022 Tohum -
7 Şubat 2022
Bitki Koruma Ürünlerini Uygularken Nelere Dikkat Edilmeli
Bitki Koruma Ürünlerini Uygularken Nelere Dikkat Edilmeli7 Şubat 2022 Bitki Koruma -
5 Şubat 2022
Şekerpancarı Püf Noktaları
Şekerpancarı Püf Noktaları5 Şubat 2022 Bitki Koruma -
2 Şubat 2022
Tarımda Yeni Trend: Sensörler
Tarımda Yeni Trend: Sensörler2 Şubat 2022 Akıllı Tarım -
30 Ocak 2022
Kök ve Kökboğazı Çürüklüğü İle Mücadelenin İpuçları
Kök ve Kökboğazı Çürüklüğü İle Mücadelenin İpuçları30 Ocak 2022 Bitki Koruma -
26 Ocak 2022
Tohum Islah Çalışmaları
Tohum Islah Çalışmaları26 Ocak 2022 Tohum -
24 Ocak 2022
Blok Zinciri Teknolojisi Tarımda Şeffaflığın Anahtarı
Blok Zinciri Teknolojisi Tarımda Şeffaflığın Anahtarı24 Ocak 2022 Akıllı Tarım -
21 Ocak 2022
Gübreleme Önerileri
Gübreleme Önerileri21 Ocak 2022 Bitki Koruma -
20 Ocak 2022
Domateste Trend Çeşitler
Domateste Trend Çeşitler20 Ocak 2022 Tohum -
17 Ocak 2022
Bitki Korumanın Yeni Yüzü
Bitki Korumanın Yeni Yüzü17 Ocak 2022 Bitki Koruma -
15 Ocak 2022
Örtü Altı Tarım Hektaş İle Gelişiyor
Örtü Altı Tarım Hektaş İle Gelişiyor15 Ocak 2022 Akıllı Tarım -
11 Ocak 2022
İnhibitörlü Gübreler
İnhibitörlü Gübreler11 Ocak 2022 Bitki Besleme -
10 Ocak 2022
Tarımda da Önce İş Güvenliği
Tarımda da Önce İş Güvenliği10 Ocak 2022 Akıllı Tarım -
7 Ocak 2022
Elmada Hektaş İmzası
Elmada Hektaş İmzası7 Ocak 2022 2 dk Bitki Koruma -
3 Ocak 2022
Modern Tarımın En Yeni Üyesi: Drone
Modern Tarımın En Yeni Üyesi: Drone3 Ocak 2022 Akıllı Tarım