SUPA ZINC %5,5 ZN

Kategori : Bitki Besleme Ürün Grubu : Yaprak Gübresi

Garanti Edilen İçerik:

Suda çözünür çinko (Zn): 5.5

EDTA ile şelatli çinko (Zn): 5.5

Çinko %100 EDTA ile şelatlıdır. Şelatın stabil olduğu pH’si: 7-7,5.

Bitki Besleme Ürününün Kullanma Şekli

(Dozu, sayısı ve zamanı) Tüm ürünlerde genel olarak uygulanacak doz dekara veya 100 It suya 25-250 ml’dir. Kullanmadan önce ambalajı iyice çalkalayınız. 2/3′ ü su dolu tanka önerilen dozda Supa Zinc boşaltılır, eksik su ilave edilir, karıştırılarak püskürtme yapılır. Ön deneme yapılarak karışım yapılabilir. Birçok tarım ilacı ile karışabilir.

(Sadece gerekli olan yerlerde kullanınız ve asla uygun doz oranlarını aşmayınız.)

Sert Çekirdekliler (Şeftali, Kiraz, Kayısı, Erik vs): 100 It suya 150 ml Supa Zinc karıştırılarak, çiçeklenme öncesi gözler uyanırken ve pembe göz döneminde kullanılır. Yumuşak çekirdeklilerde olduğu gibi meyve hasatından sonra yapraklar henüz dökülmeden önce yapılacak uygulama ile ilkbaharın gözlerinde çinko birikimi garanti altına alınır.

Yumuşak Çekirdekliler (Elma, Armut, Ayva): 100 It suya 150 ml Supa Zinc karıştırılarak, gözler patladığında ve çiçeklenme bittikten sonra uygulanır. Çiçeklenme esnasında kullanılmamalıdır. En önemli uygulama zamanı ise, meyve toplandıktan sonra (yapraklar henüz düşmeden) yapılandır. Bu dönemde aynı dozlar kullanılır ve gelecek ilkbaharın gözlerinde çinko birikimine olanak sağlar.

Hububat: Dekara 100 ml dozda, kardeşlenme döneminde kullanılır. Bu dönemde atılan yabancı ot ilaçlarına da karıştırılabilir.

Mısır-Sorghum: Dekara 100 ml dozda, 3-8 yapraklı dönemde kullanılır.

Çeltik: Dekara 100 ml dozda, kardeşlenme başlangıcında yapraklara püskürtülür.

Baklagil: Dekara 100 ml dozda, bitki boyu 5-15 cm arasında iken kullanılır.

Turunçgil: 100 It suya 150-200 ml Supa Zinc karıştırılarak, ilkbahar ve sonbahar sürgünleri zamanında uygulanır.

Pamuk: Dekara 100 ml dozda, çıkıştan 3-4 hafta sonra kullanılır.

Bağ: 100 It suya 100 ml Supa Zinc karıştırılarak, çiçek gözleri ayrılınca (çiçeklenme öncesi) ve hasat sonrası (yapraklar dökülmeden) uygulanır.

Zeytin: 100 It suya 100 ml Supa Zinc karıştırılarak, gözler patlarken ve çanak yapraklar açılırken (çiçeklenme öncesi) kullanılır.

Şekerpancarı: Dekara 100 ml dozda, 4-6 yapraklı dönemde kullanılır.

Ayçiçeği: Dekara 100 ml dozda, 2 çift yapraklı dönemde kullanılır.

Domates, Biber, Patlıcan (Tarlada): Dekara 100 ml dozda, 4-6 yapraklı dönemde kullanılır.

Bostan (Kavun-Karpuz): Dekara veya 100 It suya 100 ml dozunda, 2 yapraklı dönemde kullanılır.

Çilek: Dekara 50 ml dozda, yeşil göz döneminde ; dekara 25 ml dozda, beyaz göz döneminde ve hasat sonrasında yeniden büyüme dönemine kadar kullanılır.

Patates: Dekara 100 ml dozda, çıkışın tamamlanmasından 1 hafta sonra kullanılır.

Serada kullanım: Dekara 100 ml dozda 100 it su ile kullanılır. Uygulama zamanı için yukarıda belirtilen genel tavsiyelere uyulur.

Kiraz: 100 It suya 100 ml Supa Zinc karıştırılarak, çiçeklenmeden hemen sonra, iyi bir kaplama yapılarak uygulanır. 2-3 hafta ara ile tekrarlanır.

Ceviz: 100 It suya 100 ml Supa Zinc karıştırılarak, çiçeklenmeden hemen sonra, iyi bir kaplama yapılarak uygulanır. 2-3 hafta ara ile tekrarlanır

Soya: Dekara 100 ml dozda, çıkıştan sonraki erken gelişme döneminde veya bitkide yeterli yaprak yüzeyi oluşunca uygulanır.

Yerfıstığı: Dekara 250 ml dozda, çıkıştan sonraki erken gelişme döneminde veya bitkide yeterli yaprak yüzeyi oluşunca uygulanır.

Fındık: 100 It suya 100 ml dozda, mart ve haziran ayları arasında kullanılır.

Bu ürünle ilgili sorunuz mu var?

Aşağıdaki formu doldurarak bize sorunuzu iletin, uzmanlarımız en kısa sürede dönüş sağlasın.