ALFOSETİL® 80 WP
Aktif Madde : %80 Fosetyl-Al
Formulasyon : Islanabilir Toz (WP)
Ambalaj : 250 g, 1 kg
Bitki Koruma Ürününün Kullanma Şekli
Alfosetil® 80 WP bitki özsuyunda yapraktan köke, kökten yaprağa taşınabilen iki yönlü sistemik bir fungisittir. O nedenle, uygulandığında 5-6 saat sonra şiddetli yağış bile olsa uygulamanın tekrarı gerekmez. Ancak bitki koruma ürününün kısa sürede ve homojen olarak bitki özsuyuna geçebilmesi için iyi bir ıslatma sağlanmalıdır.
Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanma hastalığı:
*Meyve enfeksiyonlarına karşı:
Uygulama: Sonbaharda yağışlar başlamadan veya ilk yağmurlardan hemen sonra yapılmalıdır.
Uygulama: Havalar yağışlı giderse 1. uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır.
*Gövde enfeksiyonlarına karşı:
Enfekteli ağaçlardaki yaralar ekim, ocak ve mart aylarında odun dokusuna kadar temizlenmelidir. Gövde ve kök boğazı enfeksiyonlarında bir uygulama yapılır. Yara yerindeki kabuk temiz bir bıçak ile tamamen temizlenmeli ve özellikle ağaç tacının 1-1,5 m yüksekliğe kadar olan kısımları iyice ilaçlanmalıdır.
Turunçgilde hasat sonrası kahverengi meyve çürüklüğü: Meyveler karışıma 3 dakika süre ile daldırılır.
Armut ve ayvada ateş yanıklığı: Çiçek başlangıcı ve tam çiçekte 1’er uygulama. Hastalık için uygun koşullar devam ederse, bir 3. uygulama gerekebilir.
Hıyar, Kavunda yalancı mildiyö: Uygulamaya bitkiler kol atmaya başladığında ya da çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile başlanır, 10 gün ara ile tekrarlanır.
Soğan mildiyösü: Çevrede ilk hastalık belirtileri görülünce uygulamaya başlanır. 10 gün ara ile uygulama yapılır.
Domates mildiyösü: Uygulamaya çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.
Narda kök ve kök boğazı çürüklüğü: İlaçlama koruyucu olarak dikimle birlikte yapılır. Hastalığın görüldüğü bahçelerde ise ilk belirtiler görüldüğünde ilaçlamalara başlanır ve hızlı sürgün gelişim dönemlerinde (ilkbahar, yaz, sonbahar) devam edilir.
Diğer Bilgiler
Karışılabilirlik Durumu: Yaprak gübreleri, bakırlı bitki koruma ürünleri ile karışmaz. Yağ veya yağlı bitki koruma ürünleri, bitki koruma ürününün yapraklara nüfuzunu önlediğinden daha sonra kullanılmalıdır. Bitki koruma ürünlerinde değişik kalitede dolgu maddeleri kullanıldığından, karışım yaparken yaygın uygulamadan önce küçük çapta denemeler yapılması önerilir.
Detaylı Tablo Bilgisi
Bitki Adı | Zararlı Organizma Adı | Uygulama Dozu | Son Uygulama ve Hasat Arasındaki Süre |
---|---|---|---|
Turunçgiller | Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması (Phytophthora citrophthora), Patlıcangillerde külleme (Leveillula taurica) | 200 g/100 L su | 14 gün |
Turunçgiller | Turunçgilde hasat sonrası kahverengi meyve çürüklüğü (Phytophthora citrophthora) | 300 g/100 L su Meyveler ilaçlı suya 3 dakika süre daldırılır. | 14 gün |
Armut | Ateş yanıklığı (Erwinia amylovora) | 400 g/100 L su | 14 gün |
Ayva | Ateş yanıklığı (Erwinia amylovora) | 400 g/100 L su | 14 gün |
Hıyar | Kabakgillerde mildiyö (Pseudoperonospora cubensis) | 200 g/100 L su | 3 gün |
Kavun | Kabakgillerde mildiyö (Pseudoperonospora cubensis) | 200 g/100 L su | 3 gün |
Soğan | Soğan mildiyösü (Peronospora destructor) | 150 g/100 L su | 14 gün |
Domates | Domates mildiyösü (Phytophthora infestans) | 250 g/100 L su | 7 gün |
Nar | Kök ve kök boğazı çürüklüğü (Phytophthora spp.) | 200 g/ 100 L su | 14 gün |
HER İLAÇLAMADAN ÖNCE AĞAÇLARDAKİ HASTALIKLI KISIMLAR DEZENFEKTANA BATIRILMIŞ BİR ALET İLE UZAKLAŞTIRILMALIDIR.
Bitki Adı | Zararlı Organizma Adı | Uygulama Dozu ve Dönemi | Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre |
---|---|---|---|
Hıyar | Kabakgillerde mildiyö (Pseudoperonospora cubensis) | 200 g/100 L su | 3 gün |
Kavun | Kabakgillerde mildiyö (Pseudoperonospora cubensis) | 200 g/100 L su | 3 gün |
Soğan | Soğan mildiyösü (Peronospora destructor) | 150 g/100 L su | 14 gün |
Domates | Domates mildiyösü (Phytophthora infestans) | 250 g/100 L su | 7 gün |
Nar | Kök ve kök boğazı çürüklüğü (Phytophthora spp.) | 200 g/ 100 L su | 14 gün |
Bu ürünle ilgili sorunuz mu var?
Aşağıdaki formu doldurarak bize sorunuzu iletin, uzmanlarımız en kısa sürede dönüş sağlasın.