Açıklama
Kullanım Şekli
HIYAR (TARLA-SERA), KORNİŞON (TARLA-SERA), KAVUN (TARLA-SERA) ve KARPUZDA KABAKGİLLERDE MİLDİYÖ: İlaçlama bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile ilaçlamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür. İlaçlamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gereklidir.
BAĞ MİLDİYÖ: İlk uygulamaya sürgünler 25-30 cm ulaşınca başlanmalıdır. İkinci ve sonraki ilaçlamalar 1.ilacın süresi ve hastalığın gelişme durumu, meteorolojik faktörler göz önüne alınarak 10-15 gün ara ile ilaçlama yapılır.
PATATES MİLDİYÖ: Hastalık çıkışı için yüksek nem gibi iklim koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile ilaçlamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlama tekrarlanır.
SOĞAN MİLDİYÖ: Günlük ortalama sıcaklığın 16°C’ye ulaşması ve orantılı nemin %80’i bulması ile mücadeleye başlanması gerekirse de çevrede ilk hastalık belirtilerinin saptanması ile ilaçlamalara başlanabilir.
DOMATES MİLDİYÖ: İlaçlı mücadeleye çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.
TÜTÜN MİLDİYÖSÜ (MAVİ KÜF): Fidelikte tohumlar çimlenip fidelerin toprak yüzeyini örtmesinden sonra, tarlada ise dikim işi bittikten sonra ilaçlamalara başlanmalıdır.
KARPUZ ERKEN YAPRAK YANIKLIĞI: Kimyasal ilaçlama yeşil aksam ilaçlamaları şeklinde uygulanır. Çevrede ilk belirtilerin görülmesiyle ilaçlamaya başlanmalıdır. Hastalığın şiddeti, iklim koşulları ve bitki koruma ürününün etkinlik süresi dikkate alınarak 10-12 gün aralıklarla ilaçlamalara devam edilir.
Diğer Bilgiler
KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Eğer bir karışım yapılacaksa, ayrı bir kapta ön karışım denemesi yapılmalıdır. Karışımların bekletilmeden kullanılması tavsiye edilir.
Detaylı Tablo Bilgisi
Bitki adı | Zararlı Organizma Adı | Uygulama Dozu | Son Uygulama ile hasat arasındaki süre |
Hıyar
(Tarla) |
Kabakgillerde Mildiyö
(Pseudoperonospora cubensis) |
200 g/da | 3 gün |
Hıyar
(Sera) |
Kabakgillerde Mildiyö
(Pseudoperonospora cubensis) |
200 g/100 L su | 3 gün |
Kornişon
(Tarla) |
Kabakgillerde Mildiyö
(Pseudoperonospora cubensis) |
200 g/da | 3 gün |
Kornişon
(Sera) |
Kabakgillerde Mildiyö
(Pseudoperonospora cubensis) |
200 g/100 L su | 3 gün |
Bağ* | Mildiyö
(Plasmopara viticola) |
200 g/100 L su | 28 gün |
Soğan | Soğan Mildiyösü
(Peronospora destructor) |
200 g/100 L su | 7 gün |
Patates | Mildiyö
(Phytophthora infestans) |
250 g/da | 7 gün |
Domates | Mildiyö
(Phytophthora infestans) |
250 g/da
250 g/100 L su |
7 gün |
Tütün | Mildiyö (Mavi küf)
(Peronospora tabacina) |
100 g/100 L su | 28 gün |
Karpuz | Kabakgillerde Mildiyö
(Pseudoperonospora cubensis) |
200 g/da | 3 gün |
Alternaria yaprak yanıklığı
(Alternaria cucumerina) |
200 g/da | 3 gün | |
Kavun
(Tarla-Sera) |
Kabakgillerde mildiyö
(Pseudoperonospora cubensis) |
200 g/100 L su | 7 gün |
*Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılan bağ alanlarında kullanılmaz.