BİTKİ |
UYGULAMA DÖNEMİ |
YAPRAKTAN UYGULAMA |
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Fasulye, Çilek vb.) |
İlk meyvelerden sonra 2-3 uygulama |
500 cc-1 lt/da |
YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb.) |
İlk meyvelerden sonra 2-3 uygulama |
500 cc-1 lt/da |
YUMRULU BİTKİLER (Şekerpancarı, Patates, Soğan vb.) |
4-6 yapraklı dönemde ve 15-20 gün sonra tekrar |
500 cc-1 lt/da |
Kavun, Karpuz, Kabak |
Fide dikiminden hasada kadar |
500 cc-1 lt/da |
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik, Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık vb.) |
Gelişme dönemi boyunca |
500 cc-1 lt/da |
Muz |
Meyve olgunlaşması esnasında |
500 cc-1 lt/da |
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Mısır, Pamuk, Ayçiçeği vb.) |
5-6 yapraklı dönemden itibaren 15-20 gün aralıklarla |
500 cc-1 lt/da |
TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye Mercimek, Soya, Ayçiçeği vb.) |
3-4 yapraklı olduğu dönemde ve 15-20 gün sonra |
500 cc-1 lt/da |
TAHILLAR (Buğday, Arpa, Çeltik vb.) |
Kardeşlenme döneminde |
500 cc-1 lt/da |