BİTKİ |
UYGULAMA DÖNEMİ |
YAPRAKTAN UYGULAMA |
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Fasulye, Çilek vb.) |
İlk meyvelerden sonra 2-3 uygulama |
100 litre suya 250-300 ml |
YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb.) |
İlk meyvelerden sonra 2-3 uygulama |
100 litre suya 250-300 ml |
YUMRULU BİTKİLER (Şekerpancarı, Patates, Soğan vb.) |
4-6 yapraklı dönemde ve 15-20 gün sonra tekrar |
100 litre suya 250-300 ml |
Kavun, Karpuz, Kabak |
Fide dikiminden hasada kadar |
100 litre suya 250-300 ml |
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik, Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık, Antep fıstığı vb.) |
Gelişme dönemi boyunca |
100 litre suya 250-300 ml |
Muz |
Meyve olgunlaşması esnasında |
100 litre suya 250-300 ml |
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Mısır, Pamuk, Ayçiçeği vb.) |
5-6 yapraklı dönemden itibaren 15-20 gün aralıklarla |
100 litre suya 250-300 ml |
TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye Mercimek, Soya, Ayçiçeği vb.) |
3-4 yapraklı olduğu dönemde ve 15-20 gün sonra |
100 litre suya 250-300 ml |
TAHILLAR (Buğday, Arpa, Çeltik vb.) |
Kardeşlenme döneminde |
100 litre suya 200 ml |
Yeşil Alanlar |
Gelişme dönemi boyunca |
100 litre suya 200 ml |