Açıklama
Özellikler
Kontak etkili koruyucu bir fungusittir.
Uygulama Şekli
Elma karalekesi:
1. ilaçlama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce),
2. ilaçlama: Pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde),
3. ilaçlama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce, 4. ve diğer ilaçlamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 12-14 gün aralıklarla yapılmalıdır.
Kabakgillerde mildiyö (Hıyar): Uygulama bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile ilaçlamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür. Uygulamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir.
Şekerpancarı yaprak leke hastalığı: Şekerpancarı erişkin yapraklarının %5’inde birer cercospora yaprak lekesi görüldüğünde ilk uygulamaya başlanır. 15-20 gün aralıklarla devam edilmelidir.
Domates mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile uygulamaya başlanır.
Kayısıda yaprak delen:
1. uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra,
2. uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde),
3. ilaçlama: Meyvelerde çanak yaprağı ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken yapılmalıdır.
Diğer Bilgiler
Karışabilirlik Durumu:
Hektanil 500 SC bordo bulamacı gibi kuvvetli alkalilerle karıştırılmamalıdır. Değişik formülasyonlardaki EM gibi diğer ilaçlarla karıştırılırken bir deneme yapılarak karışımın ve uygulamanın izlenmesi ve daha sonra uygulamaya geçilmesi tavsiye edilir. Surfaktanlar veya yaprak gübreleri ile karıştırılarak kullanılması tavsiye edilmez. İkiden fazla pestisit ile karıştırılması tavsiye edilmez. Karışım için ön deneme yapılması gerekir.
Detaylı Tablo Bilgisi
ÜRÜN ADI | BİTKİ ADI | ETMEN ADI | KULLANMA DOZU | SON İLAÇLAMA İLE HASAT ARASINDAKİ SÜRE |
---|---|---|---|---|
Hektanil 500 SC | Şekerpancarı |
Yaprakleke hastalığı (Cercospora beticola)
|
300 ml / da | 3 gün |
Hektanil 500 SC | Kayısı |
Yaprak delen (Wilsonomyces carpophilus)
|
200 ml / 100 L su | 56 gün |
Hektanil 500 SC | Hıyar |
Kabakgillerde Mildiyö (Pseudoperonospora cubensis)
|
250 ml / 100 L su | 3 gün |
Hektanil 500 SC | Elma |
Karaleke (Venturia inaequalis)
|
200 ml / 100 L su | 3 gün |
Hektanil 500 SC | Domates (tarla-sera) |
Mildiyö (Phyttophthora infestans)
|
175 ml / 100 L su | 3 gün |