Açıklama
Özellikler
BORDOFLOW® kullanıma hazır bordo bulamacıdır. BORDOFLOW® formülasyonu sayesinde bitki yüzeyine çok iyi yapışır ve uzun süre kalıcıdır. Çok düşük dozlarda bile son derece etkilidir. BORDOFLOW® organik tarım için uygundur. Taşıması ve uygulaması daha kolay ve kullanıcı açısından son derece güvenlidir. İlaçlama esnasında bitkiler iyi bir şekilde yıkanmalı yaprakların alt yüzeylerinin ıslatılması sağlanmalıdır.
Uygulama Şekli
Elma Karalekesi :
1.Uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce),
2.Uygulama: Pembe rozet tomurcuğu döneminde (Çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde),
3.Uygulama: Çiçek taç yaprakları %70–80 dökülünce,
4. ve diğer Uygulamalar: Ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda bitki koruma ürününün etki süresi dikkate alınarak 10 gün ara ile uygulanmalıdır.
Zeytinlerde Halkalı Leke:
Ege Bölgesinde :
1. Uygulama : İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,
2. Uygulama : Çiçek somakları belirginleştikten sonra , çiçekler açmadan önce ,
Marmara Bölgesinde :
1. Uygulama : Sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,
2. Uygulama : Çiçek somakları belirginleştikten sonra , çiçekler açmadan önce,
Akdeniz Bölgesinde :
1. Uygulama : Hasattan sonra,
2. Uygulama : İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,
3. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılmalıdır.
Şeftali Yaprak Kıvırcıklığı:
Tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde bir uygulama yapılır. Tomurcuklara iyice bitki koruma ürünü uygulanmasına özen gösterilir.
Domates Mildiyösü:
Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzeyinde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile uygulamaya başlanır. Hastalığın şiddeti ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulamaya 7-10 gün ara ile devam edilir.
Portakal Meyvelerinde Kahverengi Çürüklük ve Gövde Zamklanması:
Meyve enfeksiyonlarına karşı:
1.Uygulama, sonbaharda yağışlar başlamadan önce veya ilk yağmurlardan hemen sonra yapılmalıdır. Havalar yağışlı giderse 1.uygulamadan 15 gün sonra 2.uygulama yapılmalıdır. Gövde enfeksiyonlarına karşı: Enfekteli ağaçlardaki yaralar ekim, ocak ve mart aylarında odun dokusuna kadar temizlenmelidir. Yara yerlerine % 3’lük potasyum permanganat dezenfektan olarak sürülmelidir.
Bağ mildiyösü:
1. uygulama: Sürgün boyu 25-30 cm uzunlukta olunca uygulanmalıdır;
2. ve diğer uygulamalar: İlk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi meteorolojik faktörler dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara son verilmelidir.
Sert Çekirdekli Meyvelerde Yaprak Delen (Çil) (Kayısı) :
1. Uygulama: Sonbaharda (Dormant dönem) yaprak dökümünden hemen sonra yapılır.
2. Uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde) yapılır.
3.Uygulama: meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken yapılır.
Diğer Bilgiler
Karışabilirlik Durumu: BORDOFLOW diğer bitki koruma ürünleriyle karıştırılmadan tek başına kullanılmalıdır.
Detaylı Tablo Bilgisi
ÜRÜN ADI | BİTKİ ADI | ETMEN ADI | KULLANMA DOZU | SON İLAÇLAMA İLE HASAT ARASINDAKİ SÜRE |
---|---|---|---|---|
Bordoflow | Zeytin |
Halkalı leke (Spilocaea oleaginea)
|
1000 ml / 100 L su | 0 Gün |
Bordoflow | Şeftali |
Yaprak kıvırcıklığı (Taphrina deformans)
|
1000 ml / 100 L su | 14 gün |
Bordoflow | Portakal |
Turunçgil meyvelerinde Kahverengi Çürüklük ve Gövde Zamklanması (Phytophthora citrophthora)
|
500 ml / 100 L su | 14 gün |
Bordoflow | Kayısı |
Sert Çekirdekli Meyvelerde Yaprak Delen (Wilsonomyces carpophilus)
|
1. uygulama: 1000 ml / 100 L su (Dormant dönem), 2. uygulama: 600 ml / 100 L su (İlkbahar uygulaması), 3. uygulama: 600 ml / 100 L su (İlkbahar uygulaması) | 14 gün |
Bordoflow | Elma |
Karaleke (Venturia inaequalis)
|
1000 ml / 100 L su | 14 gün |
Bordoflow | Domates |
Mildiyö (Phytophthora infestans)
|
600 ml / da | 14 gün |
Bordoflow | Bağ* |
Mildiyö (Plasmopara viticola)
|
1. uygulama: 400 ml / 100 L su, 2. uygulama: 500 ml / 100 L su, 3. uygulama: 600 ml / 100 L su | 21 gün |