HEKTAŞ, en fazla ar-ge harcaması yapan şirketler arasında!
HEKTAŞ, en fazla ar-ge harcaması yapan şirketler arasında!
Akıllı Tarım
HEKTAŞ, EN FAZLA AR-GE HARCAMASI YAPAN ŞİRKETLER ARASINDA!
HEKTAŞ, Fortune Türkiye tarafından hazırlanan “2020’nin ilk 6 ayında satış gelirine oranla en fazla Ar-Ge harcaması yapan şirketler” sıralamasında 24’üncü oldu. “Bir OYAK grup şirketi olma sorumluluğunda, ülkemizin ve tarımın geleceğinin Ar-Ge faaliyetleri sayesinde sağlam temeller üstüne inşa edileceğine inanıyor ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürmeye devam ediyoruz” diyen OYAK Tarım Hayvancılık Grubu Başkanı M. Levent Ortakçıer, HEKTAŞ’ın bugün olduğu gibi yarın da fark yaratan Ar-Ge projelerine devam edeceğini, üreticilere ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.Tarımsal üretimin tüm girdilerinde varlığını ve gücünü günden güne arttıran HEKTAŞ, OYAK’ın Ar-Ge’ye verdiği önem ve vizyonla faaliyet gösterdiği tarım sektöründe Ar-Ge odaklı yatırımlar ve iş birlikleriyle yeni tarım teknolojileri üreterek, Türk üreticisini dünya ile rekabet edebilecek noktaya taşımak için çalışıyor.
HEKTAŞ mühendisleri tarafından geliştirilen ve üreticilerin sahada akıllı telefonlarıyla çektikleri fotoğraflardan, mahsullerdeki hastalıkları yüzde 95’e varan oranlarda tespit edebilmelerini sağlayan yapay zekâ destekli Hektaş Akıllı Asistan mobil uygulaması, uzaktan algılama ve görüntüleme, görüntü işleme ve analiz sistemleriyle arazide tespit edilen hastalıklı alanlara ihtiyaç olan miktarda uygulama yapabilen İHA-2 statüsündeki ilaçlama drone’u (TURNA projesi), blockchain alt yapısıyla hayata geçirilecek “ Güvenli Gıda Platformu” Ar-Ge çalışmalarının en önemli çıktıları olarak dikkat çekiyor.
“Üreticilerimizin daha verimli üretim yapmalarına yönelik yapay zekâ ve IoT teknolojilerini kullandığımız projeler geliştirirken, son tüketicilerin tarımsal okuryazarlığını arttırmak amacıyla da blockchain teknolojisini kullanıyoruz” diyen OYAK Tarım Hayvancılık Grubu Başkanı M. Levent Ortakçıer; “Bu doğrultuda üzerinde çalıştığımız “Güvenli Gıda Platformu” projemiz ile akıllı seralarda üretilen, izlenilebilir ürünleri tüketiciyle buluşturacağız. Tüketiciler, bir mobil uygulama ile ürün ambalajları üzerindeki kare kodları okutarak; ürünün hangi üretici tarafından nerede üretildiği, hangi tohumun, hangi bitki koruma ve bitki besleme ürünlerinin kullanıldığı ne zaman hasat edildiği ne zaman tedarikçiye ve market rafına ulaştığı gibi merak edilen tüm detayları takip edebilecekler” dedi.